Opintovapaa
https://opintovapaa.fiOpintovapaa sopimus. Opintovapaalle siirtymiseen ei tarvitse tehdä erillistä sopimusta, kuten esimerkiksi vuorotteluvapaan kanssa. Opintovapaata kuitenkin haetaan kirjallisesti opintovapaahakemuksen avulla työnantajalta. Tämä on lähinnä kirjallista sopimusta, mikä sinun täytyy tehdä opintovapaan suhteen.
Opintovapaa
opintovapaa.fiOikeus opintovapaaseen perustuu opintovapaalakiin (273/1979). Lakia sovelletaan työ- ja virkasuhteessa sekä niihin rinnastettavassa palvelusuhteessa olevaan henkilöön. Työntekijän palvelussuhde jatkuu opintovapaan aikana.
Opintovapaa
http://opintovapaa.fiOikeus opintovapaaseen syntyy työntekijöille, ketkä ovat olleet saman työnantajan leivisissä vähintään kolme kuukautta. Silloin vapaan pituus voi olla enintään ...
Opintovapaa hakemus
opintovapaa.fi › opintovapaa-hakemusOpintovapaata voidaan myöntää sellaiselle työntekijälle, joka on työskennellyt samalle työnantajalle vähintään kolme kuukautta, jolloin opintovapaan pituus on korkeintaan viisi päivää. Mikäli taas olet työskennellyt samalle työnantajalle yli vuoden, voit saada opintovapaata viiden vuoden ajalta yhteensä kaksi vuotta.
Opintovapaa asetus
opintovapaa.fi/opintovapaa-asetusOpintovapaasta säädetään opintovapaalaissa ja opintovapaa-asetuksessa. Lakia ja asetusta sovelletaan työ- tai virkasuhteessa oleviin henkilöihin, joiden päätoiminen palvelussuhde samaan työnantajaan on yhdessä tai useammassa jaksossa kestänyt vähintään vuoden. Opintovapaata on oikeus saada viiden vuoden aikana enintään kaksi vuotta.
Opintovapaa | Tehy
https://www.tehy.fi/fi/tyoelamaopas/vapaat/opintovapaaOpintovapaan toteuttamistavat. Opintovapaa myönnetään antamalla työntekijälle etukäteen määrättynä aikana yksi tai yhdenjaksoisesti useampia kokonaisia vapaapäiviä. Opintovapaa voidaan myöntää myös antamalla osia työpäivästä vapaaksi tai muodostamalla se useasta vapaajaksosta, joiden välillä työntekijä on työssä.