Käyminen – Wikipedia
WebKäyminen eli fermentaatio on aineenvaihduntareaktio tai -reaktiosarja, joita on useita eri tyyppejä. Käymisessä eliö pilkkoo orgaanisia yhdisteitä muiksi aineiksi pelkistämällä …
Oluen paneminen tutuksi - Kotipanimokauppa
WebKun teet oluen itse, voit tehdä siitä minkä tahansa makuisen ja litrahintakin jää reilusti alle kaupasta ostetun! Mistä olut koostuu? Oluen perusraaka-aineita ovat maltaat, humalat, oluthiiva sekä vesi. Avataan nämä raaka …
Hiiva – Oluen salaperäisin raaka-aine (osa 2)
Oluen käyminen jaetaan yleensä kahteen vaiheeseen: pääkäymiseen ja varastokäymiseen. Pääkäymisessä muodostuu alkoholia ja hiilidioksidia, ja sen alkamisen merkiksi vierteen pinnalle muodostuu …
Oluen käyminen pysähtyi
WebJan 10, 2021 · Oluen käyminen jaetaan yleensä kahteen vaiheeseen: pääkäymiseen ja varastokäymiseen. Pääkäymisessä muodostuu alkoholia ja hiilidioksidia, ja sen …
Oluen käyminen - Kotipanimokauppa
Oluen käyminen on prosessi jonka aikana hiiva muuttaa käymiskelpoiset sokerit alkoholiksi ja hiilidioksidiksi. Puhtaalla käymisellä voit vaikuttaa mm. juomasi makuun, makeuteen ja lopulliseen …
Olut – Wikipedia
WebOlut Olutta lasissa Olut on maltaista, humalista ja vedestä käyttämällä valmistettu alkoholipitoinen mallasjuoma. [1] Olut on maailman vanhin ja suosituin alkoholijuoma. …
Pussimäskäys - kaikki mitä sinun tulee tietää
Pussimäskäys eli Brew in a bag (BIAB) tarkoittaa oluen valmistusta käyttäen mäskäyspussia! BIAB menetelmä on helppo ja edullinen tapa siirtyä olutuutteista kohti täysmäskäystä tai aloittaa …