Ruotsin hallitsija – Wikipedia
fi.wikipedia.org › wiki › Ruotsin_hallitsijaRuotsin hallitsijalla voidaan tarkoittaa Ruotsin kuningaskunnan valtionpäämiehenä toimivaa kuningasta tai kuningatarta. Ruotsi on perustuslaillinen monarkia, jonka nykyinen kuningas on Kaarle XVI Kustaa. Ruotsi on nykyään vahvasti parlamentaarinen maa, eikä sen kuninkaalla vuoden 1974 perustuslain astuttua voimaan ole ollut enää edes muodollista toimeenpanovaltaa, vaikkakin hän on ulkoasiainlautakunnan puheenjohtaja. Kuitenkin monarkialla on Ruotsissa voimakas suosio, kuninkaalla on ...
Haku sanakirjasta: ruotsin kuningas - Ratkojat
https://www.ratkojat.fi › ryhmittele › ruotsin kuningasruotsin kuningas. aadolf fredrik, agne, albrekt, albrekt mecklenburgilainen, anund, anund jakob, birger, birger maununpoika, bonde, eerik, eerik voittoisa, ...
Oliko Ruotsin kuningas oikeasti natsi? Tai presidentti ...
yle.fi › uutiset › 3-11799405Mar 02, 2021 · Saksalaismielisyyttä edisti sekin että Ruotsin kuningatar Victoria oli Saksan entisen keisarin serkku. Kuningas tapasiHitlerinja muita natsijohtajia ennen sodan syttymistä. Oliko pako Suomen kautta mahdollinen? Suomi pääsee sarjassa vähemmällä. Maan suhteita natsi-Saksaan ei mainita, eikä liioin sitä, että kohta koittavan jatkosodan aikana Saksan armeija oli rintamavastuussa Pohjois-Suomessa.
Suomen kuningaskuntahanke – Wikipedia
https://fi.wikipedia.org/wiki/Suomen_kuningaskuntahankeSuomen kuningaskuntahanke eli hallitusmuotokiista oli Suomen itsenäistymisen ja keväällä 1918 käydyn sisällissodan jälkeen käyty poliittinen kamppailu maan tulevasta valtiomuodosta. Kuningaskuntaa kannattivat monarkistit, jotka pyrkivät saamaan Suomeen saksalaisen kuninkaan, Hessenin prinssi Friedrich Karlin. Monarkiahanke sidottiin poliittisesti Suomen ja keisarillisen Saksan väliseen yh…
Luettelo Ruotsin hallitsijoista – Wikipedia
fi.wikipedia.org › wiki › Luettelo_Ruotsin_hallitsiStenkil oli Länsi-Götanmaan jaarlin Ragnvaldin poika. Hän oli kuningas noin vuoteen 1066, jolloin alkoi valtataistelu Stenkilin pojan Eerikin ja Eerik Pakanan välillä. Kumpikin kuoli noin vuonna 1067. Kirkkohistorioitsija Adam Bremeniläinen mainitsee, että Stenkilin kuoltua Ruotsin kuninkaana olisi ollut Stenkilin poika Halsten. Myös Venäjällä syntynyt Anund Gardarikilainen mainitaan kuninkaana.