Terveys, ruoka ja yhteiskunnallinen muutos ...
www.helsinki.fi › fi › tutkimusryhmatPainoaluetta koskeva tutkimus keskittyy kuluttajien terveyteen ja hyvinvointiin sekä ruoankulutukseen ja syömiseen liittyviin käytäntöihin ja merkityksiin sekä näihin vaikuttaviin tekijöihin ja yhteiskunnallisiin kehityskulkuihin. Terveys, ruoka ja yhteiskunnallinen muutos | Kuluttajatutkimuskeskus | Helsingin yliopisto Hyppää pääsisältöön
Ympäristöterveys – Wikipedia
https://fi.wikipedia.org/wiki/YmpäristöterveysYmpäristöterveys käsittelee Maailman terveysjärjestön (WHO) mukaan kaikkia ihmisen ulkopuolisia fysikaalisia, kemiallisia ja biologisia tekijöitä ja niihin liittyviä käyttäytymiseen vaikuttavia tekijöitä. Se sisältää niiden ympäristötekijöiden määrittämisen ja hallinnan, jotka voivat mahdollisesti vaikuttaa terveyteen. Se suuntautuu estämään sairautta ja luomaan terveyttä tukevia ympäristöjä. Tämä määritelmä sulkee pois käyttäytymisen, jolla ei ole yhteyttä ympärist…
Ruoan ympäristökuorma | Martat
www.martat.fi › ruoka › kestava-ruokaHaitta-aineet. Ravinto voi sisältää erilaisia haitallisia aineita, joista osa voi olla peräisin ruuan tuotannosta, valmistuksesta tai ns. luonnollisista lähteistä. Ruuan tuotannosta peräisin olevia haitallisia aineita voivat olla mm. erilaiset raskasmetallit kuten kadmium, jonka lähteenä saattavat toimia esim. erilaiset keinotekoiset ...
Ympäristöterveys – Wikipedia
fi.wikipedia.org › wiki › YmpäristöterveysYmpäristöterveys. Ympäristöterveys käsittelee Maailman terveysjärjestön (WHO) mukaan kaikkia ihmisen ulkopuolisia fysikaalisia, kemiallisia ja biologisia tekijöitä ja niihin liittyviä käyttäytymiseen vaikuttavia tekijöitä. Se sisältää niiden ympäristötekijöiden määrittämisen ja hallinnan, jotka voivat mahdollisesti ...
Maailma lautasella - WWF Suomi
wwf.fi › app › uploadsja ympäristöystävällistä tai mitä ehtisimme ja osaisimme valmistaa. Kehitysmaissa taas saatetaan pohtia, mistä ruoka saadaan tai saa-daanko sitä lainkaan. Meidän valintamme vaikuttavat paitsi omaan hyvinvointiimme ja lähiympäristöömme myös kehitysmaiden kotien arkeen ja ympäristöön.
Vastuulliset ruokavalinnat | Martat
www.martat.fi › ruoka › kestava-ruokaVastuulliset ruokavalinnat. Viisailla ruokavalinnoilla voidaan vähentää ruoantuotannon ilmasto- ja rehevöittämisvaikutuksia. Ruoantuotanto ja –kulutus aiheuttavat noin viidenneksen koko hiilijalanjäljestämme. Kasvisten käytön lisääminen sekä lihan kulutuksen ja ruokahävikin vähentäminen pienentävät ruoan ympäristökuormaa.
Valtioneuvoston selonteko ruokapolitiikasta Ruoka2030
mmm.fi › documents › 1410837ja -kulutukseen sekä taloudellista ja yhteiskunnallista hyvinvointia tuottavaan ruokajärjestelmään. Yhteisen ruokapolitiikan avulla tuetaan ruokakansalaisuuden kehittymistä. Tämä ruokapoliittinen selonteko on osa kansallista ruokapolitiikkaa, ja se linjaa politiikan tavoitteet ja keskeiset toiminnan painopisteet pitkälle tulevaisuuteen.