Kasvien talvettamistietoisku - Gardena
www.gardena.com › fi › puutarhaelamaaPuutarhaelämää. Kasviaarteesi ovat viihtyneet ruukuissaan ulkona kesän yli. Syksyllä aarteet on suojattava tai siirrettävä suojaan. Edellisen GARDENA-tietoiskun jälkeen olemme saaneet paljon kysymyksiä kasvien talvettamisesta. Tässä muutamia vinkkejä. Ennen kuin tuot ruukkukasveja sisälle, ne on siistittävä.
Eläinten talvehtiminen – Wikipedia
https://fi.wikipedia.org/wiki/Eläinten_talvehtiminenEläinten talvehtiminen tarkoittaa erilaisia tapoja, joilla eläimet selviävät kylmästä vuodenajasta. Talvihorroksessa eläimen elintoiminnot, kuten hengitys, sydämen syke ja aineenvaihdunta hidastuvat. Ruumiinlämpö laskee lähelle nollaa. Siili ja lepakot viettävät talven horroksessa. Syvin talvihorroksen laji, johon vaipuvat vaihtolämpöiset eläimet, on kylmähorros. Horrokseen vaipuvat eläimet etsivät paikan, jossa ne eivät jäädy kokonaan. Sammakot painuvat järvien pohjamutaan.
Kärppä – Wikipedia
https://fi.wikipedia.org/wiki/KärppäKärppä eli portimo (Mustela erminea) on näätäeläimiin kuuluva pienikokoinen petoeläin, joka elää pohjoisen pallonpuoliskon lauhkeissa ja viileissä oloissa, muun muassa Suomessa. Kärpän tärkeintä ravintoa ovat vesi-, metsä- ja peltomyyrät sekä oravat ja päästäiset. Kärpän pahimpia saalistajia ovat ketut, näädät sekä petolinnut. Kärppä on kuitenkin nopea eläin, joten saalistaja saa sen harvoin kiinni.
Eläinten talvehtiminen – Wikipedia
fi.wikipedia.org › wiki › Eläinten_talvehtiminenTalviuni muistuttaa tavallista unta. Elintoiminnot ovat lähempänä normaalitilaa kuin talvihorroksessa. Tunnetuin talviunta nukkuva laji on karhu. [2] Monet aktiivisina pysyvät lajit muuttavat elinalueitaan talven tullessa. Hirvet kokoontuvat alueille, joista saa paljon ravintoa pienellä liikuntamäärällä, esimerkiksi nuoriin metsiin.
Kasvien talvehtimisen keinoja - Oulu
www.oulu.fi › northnature › finnishKasvien talvehtimisen keinoja. Ilmitalvehtijat (= fanerofyytit) ovat puita ja pensaita, joiden lumenpäälliset osat kokevat talven sen kaikessa ankaruudessaan. Osa on ainavihreitä (havupuut, kataja), osa taas karistaa lehtensä talveksi (lehtipuut ja -pensaat). Talvehtivat silmut ovat yleensä talven aikana hyvin kylmän- ja kuivuudenkestäviä.
Lumikko vai kärppä? - Suomen Luonto
suomenluonto.fi › uutiset › lumikko-vai-karppaJan 17, 2016 · Sekä lumikko että kärppä ovat talvella valkoturkkisia, keväällä väri vaihtuu ruskeaksi. Paras ja melkeinpä ainoa näitä kahta lajia erottava maastokelpoinen tuntomerkki on häntä, sen koko ja väri. Lumikon häntä on huomattavasti lyhyempi kuin kärpän, myös suhteessa ruumiin pituuteen. Lisäksi lumikon hännänpätkä on aina ...
Kärppä – Wikipedia
fi.wikipedia.org › wiki › KärppäKärppä eli portimo (Mustela erminea) on näätäeläimiin kuuluva pienikokoinen petoeläin, joka elää pohjoisen pallonpuoliskon lauhkeissa ja viileissä oloissa, muun muassa Suomessa. [5] Kärpän tärkeintä ravintoa ovat vesi -, metsä - ja peltomyyrät sekä oravat ja päästäiset .