Nov 26, 2021 · Leikki-ikäinen (3–6 vuotta) Leikki-ikäiset lapset ovat tyypillisesti vilkkaita, uteliaita ja aloitekykyisiä touhuajia. 3–4 vuoden ikään mennessä lapset ovat yleensä päässeet eroon vaipoista, ja liikkuminen on riehakasta ja uhkarohkeaakin. Toimintaa leimaa lisääntyvä tarkoituksellisuus ja omatoimisuus.
VerkkoMitä on sosiaalinen kestävyys? Sosiaalinen kestävyys on yksi kestävän kehityksen osa-alueista ekologisen ja taloudellisen kestävyyden rinnalla. Sen ytimenä on yhteiskunnallinen oikeudenmukaisuus ja osallisuus, …
Jun 2, 2022 · Kehitys on kestävää, kun se tyydyttää ihmisten nykyiset tarpeet vaarantamatta tulevien sukupolvien mahdollisuutta omien tarpeidensa tyydyttämiseen, lausumassa todetaan. Kestävällä kehityksellä on ekologinen, taloudellinen, sosiaalinen ja nyttemmin usein myös kulttuurinen ulottuvuus.
VerkkoHenkinen ja sosiaalinen hyvinvointi Kantti kasvuun – oppitunteja hyvinvoinnista Ihmisen kasvu ja kehitys on moniin muihin nisäkkäisiin verrattuna hidasta kaikilla kehityksen …
Sosiaalinen kestävyys on yksi kestävän kehityksen osa-alueista. Sen tarkoitus on turvata ihmisille tasavertaiset mahdollisuudet voida hyvin, saavuttaa perusoikeudet ja hankkia elämän perusedellytykset sekä mahdollistaa osallistua päätöksentekoon omassa maassaan ja maailmanlaajuisesti.
VerkkoSosiaalisesti kestävä kehitys tarkoittaa sitä, että hyvinvoinnin edellytykset siirtyvät sukupolvelta toiselle. Sen tavoitteena on vähentää eriarvoisuutta hyvinvoinnissa, …
Sosiaalisella ja kulttuurisella kestävyydellä tarkoitetaan yhteisöllisyyden vaalimista yksilöllisyyden sijaan, oikeudenmukaisuutta ja tasa-arvoa. Sosiaalinen …
VerkkoLeikkitaidot ovat osa varhaista sosiaalista kommunikaatiota. Vanhemman kanssa yhdessä leikkimällä lapsen sosiaalinen pelisilmä kehittyy. – Viisivuotias, vanhemmiltaan tukea saanut lapsi voi jo …
Verkko3–4-vuotiaan sosiaalinen kehitys . Osa 3-vuotiaista on jo tottunut touhuamaan lapsiporukassa, esim. kerhossa, päiväkodissa, muussa päivähoitopaikassa tai kotona sisarusten kanssa. Osa aloittaa tässä …
Sosiaalisesti kestävä kehitys tarkoittaa sitä, että hyvinvoinnin edellytykset siirtyvät sukupolvelta toiselle. Sen tavoitteena on vähentää eriarvoisuutta hyvinvoinnissa, terveydessä ja osallisuudessa. Kestävän kehityksen toimintaohjelmat pyrkivät saavuttamaan erilaisia hyvinvointitavoitteita.
Sosiaalinen kestävyys lähtee ihmisarvosta, jonka toteutuminen edellyttää yhdenvertaisuutta ja tasa-arvoa yhteiskunnan jäsenten välillä. Sosiaalinen kestävyys tarkoittaa yhdenvertaisuuden ja …
Sosiaalinen kestävyys on kokonaisvaltaista fyysistä, psyykkistä ja sosiaalista hyvinvointia, mikä mahdollistaa hyvän arjen ja merkityksellisen elämän. Sosiaalinen kestävyys kattaa asiat, joita ilman kenenkään ei tulisi olla.
VerkkoSosiaalinen kestävyys on yksi kestävän kehityksen osa-alueista. Sen tarkoitus on turvata ihmisille tasavertaiset mahdollisuudet voida hyvin, saavuttaa perusoikeudet ja hankkia elämän perusedellytykset sekä …
Verkko7–9-vuotiaan sosiaalinen kehitys. Monet lapset ovat ennen kouluikää päivähoidossa, esikoulussa tai jossakin kerhossa tai harrastuksessa. Niinpä useimmat ekaluokkalaiset ovat jo harjoitelleet …