Lääkehoidon toteuttaminen vaatii erityistä osaamista - Sic!
sic.fimea.fi › arkisto › 2021Sosiaalihuollon ammattihenkilöt, joiden tutkintoon on sisältynyt vähintään lähihoitajan osaamisvaatimuksia vastaavat lääkehoidon opinnot (esim. geronomi) voivat osaamisen varmistamisen jälkeen toteuttaa lääkehoitoa siinä laajuudessa, kuin se on sisältynyt opintoihin. Vaativamman lääkehoidon toteuttamiseen he tarvitsevat osaamisen varmistamisen jälkeen myönnettävän kirjallisen luvan, esimerkiksi pääasiassa keskushermostoon vaikuttavan lääkehoidon toteuttaminen.
Lääkehoito - Ohjaus ja neuvonta - Viranomainen ...
avi.fi › asioi › viranomainenTurvallinen lääkehoito: Opas lääkehoitosuunnitelman laatimiseen. Jos sosiaalihuollon palveluasumisyksikössä on käytössä lääkelaissa tarkoitettu rajattu lääkevarasto, on rajattua lääkevarastoa koskevat käytännöt kuvattava toimintayksikön lääkehoitosuunnitelmassa. Rajattua lääkevarastoa koskevan lääkehoitosuunnitelman laatimisessa voi käyttää alla olevaa mallipohjaa, joka liitetään osaksi toimintayksikön lääkehoitosuunnitelmaa.
Lääkehoito - Valvira
www.valvira.fi › terveydenhuolto › hyva-ammatinharjoLääkehoito. Lääkehoito on yksi keskeisistä hoitokeinoista. Lääkäri päättää potilaan lääkityksestä ja hoitotyöntekijät toteuttavat lääkehoitoa sosiaali- ja terveydenhuollon toimintayksiköissä. Lääkehoidon toteuttaminen on terveydenhuollon toimintaa riippumatta siitä, minkälaisessa ympäristössä sitä toteutetaan.
Lääkehoidon toteuttaminen - Etusivu
www.valvira.fi › documents › 14444Sairaanhoitaja AMK (210 op) •Valviran näkemyksen mukaan sairaanhoitaja voi ammattikoulutuksensa perusteella toteuttaa lääkehoidon tehtäviä laajasti ilman lisäkoulutusta ja kirjallista lupaa •Huomioitava osaamisen varmistaminen •Kirjallinen lupa tarvitaan vaativaan lääkehoitoon, esim.