Kajaani – Wikipedia
fi.wikipedia.org › wiki › KajaaniKajaanin seudun asutuksen juuret ovat vuosituhansien takaisessa menneisyydessä. Kajaanin kaupungin perusti kreivi Pietari Brahe 6. maaliskuuta 1651 vapaaherrakuntansa keskukseksi. Erillinen Kajaanin maalaiskunta oli olemassa vuosina 1655–1786 ja 1897–1977. Sen keskus oli kaupungin ja joen pohjoispuolella. [11]
Meidän Kajaani - Facebook
fi-fi.facebook.com › groups › 1643776592521453Ylläpitäjien ryhmäsäännöt. 1. Ole ystävällinen ja kohtelias🤗. Yhdessä me kaikki luomme viihtyisää Meidän Kajaani ryhmää. Minkäänlaista kiusaamista ei sallita ja loukkaavia kommentteja ei hyväksytä! . Turha Negatiivinen kommentointi, johtaa jäähylle ja voi johtaa ryhmästä erottamiseen. (Koirapska keslustelut ja teiden ...
Kajaanin historia – Wikipedia
fi.wikipedia.org › wiki › Kajaanin_historiaKajaanin seudun asutuksen juuret ovat vuosituhansien takaisessa menneisyydessä. Viimeaikaiset arkeologiset löydöt osoittavat, että seudulla on ollut asutusta jo Suomusjärven kulttuurikaudella n. 6500 eaa. Asutus keskittyi tuolloin todennäköisesti Äkälänniemeen. Kajaanin yksi arvokkain löytö oli ikivanha punamultahauta.
Kajaani
https://fi.wikipedia.org/wiki/KajaaniKajaani (ruots. Kajana) on Suomen kaupunki ja Kainuun maakuntakeskus, joka sijaitsee Oulujärven itäpuolella Kajaaninjoen varrella Kainuun maakunnassa. Kajaanin naapurikunnat ovat Paltamo, Pyhäntä, Siikalatva, Sonkajärvi, Sotkamo, Vaala ja Vieremä, joista Paltamo ja Sotkamo kuuluvat Kainuuseen, Pyhäntä, Siikalatva ja Vaala Pohjois-Pohjanmaahan, Sonkajärvi ja Vieremä Pohjois-Savoon.
Pionien kukinta-ajoista - Pionien Koti
www.pioni.fi › tietoa › tietoa-pioneistaPionien kukinta-ajoista. Yhden pionilajin kukinta-ajassa voi olla jopa viiden viikon ero riippuen sijainnista Suomessa. Lisäksi paikallinen vaihtelu voi olla kolme viikkoa kevään ja kesän kehityksestä johtuen. Pionien, kuten kaikkien kasvien kukinta-ajat lähestyvät toisiaan pohjoiseen eli lyhempään kasvukauteen mennessä.