Miksi demokratia? | Ihminen ja yhteiskunta | Oppiminen | yle.fi
yle.fi › aihe › artikkeliMay 02, 2013 · Miksi demokratia? -projektin lyhytelokuvat tarkastelevat demokratiaa eri maissa eri näkökulmista. Samaan pakettiin kuuluu 10 demokratiaan liittyvää kysymystä, joihin vaikuttajat eri puolilta maailmaa esittävät oman perustellun kantansa. Demokratian yksi peruspilari on mielipiteen vapaus ja argumentointi. Mielipiteen perustelu on myös ...
Miksi Demokratia on tärkeää? - Demos Helsinki
demoshelsinki.fi › fi › 2016/03/31Mar 31, 2016 · Miksi Demokratia on tärkeää? Viime viikolla ilmestynyt Imagen tulevaisuusnumero on Demos Helsingin päätoimittama. Sen pääkirjoitussivulta löytyy Demos Helsingin kirjoittama manifesti, joka käsittelee demokratian tulevaisuutta hyperkytkeytyneessä yhteiskunnassa. Olemme sangen ylpeitä siitä, miten manifesti kuvaa demokratian murrosta ...
Demokratia – Wikipedia
https://fi.wikipedia.org/wiki/DemokratiaSuora demokratia on poliittinen järjestelmä, jossa kansalaiset henkilökohtaisesti osallistuvat päätöksentekoon ilman välittäjiä tai edustajia. Suoran demokratian kannattajat väittävät, että demokratia on muutakin kuin vain prosessioikeudellinen, äänestämiseen liittyvä kysymys.
Miksi demokratia? - Peda.net
https://peda.net/id/HhGNG4L7.8.2014 · Demokratialla on myös ihmisen kehitystä tukevia vaikutuksia. Demokraattisen osallisuuden myötä ihmisten yhteiskunnallinen näkökulma laajenee, yhteisölliset intressit heräävät ja moraaliset kyvyt rikastuvat, koska ihmisten välinen keskinäisriippuvuus ja sen edellyttämät prosessit tulevat tunnustetuiksi.
Demokratia – Wikipedia
fi.wikipedia.org › wiki › DemokratiaDemokratia (kreikan sanoista demos, 'tavallinen kansa' ja kratos, 'valta, hallita') eli kansanvalta on kansan valtaan perustuva valtiojärjestys.Demokratian perusajatuksena on, että hallintovallan edustajat nousevat kansan joukosta ja että hallintovalta toteuttaa kansan tahtoa.
Miksi demokratia? - Peda.net
peda.net › id › HhGNG4LAug 07, 2014 · Jaa. Demokratian moraalinen oikeutusperusta on vahva: ne, joita poliittiset toimenpiteet koskevat, voivat niihin vaikuttaa. Demokratia rajoittaa ja hyödyntää asiantuntijavaltaa. Politiikka koskee yhteistä hyvää, ja silloin on kysyttävä kaikkien kansalaisten eikä vain asiantuntijoiden mielipiteitä.