Markka – Wikipedia
https://fi.wikipedia.org/wiki/MarkkaMarkka on vanha eurooppalainen jalometallinen painomitta, joka vastasi 8 troy-unssia (249 g).. Alkuperältään ei-germaaninen sana markka esiintyy kaikissa germaanisissa ja romaanisissa kielissä, ja latinalaisessa muodossa se on marca tai marcus.Se oli vain kullan ja hopean painomitta, ja sitä käytettiin yleisesti kaikkialla Länsi-Euroopassa. Eri muunnelmina se oli …
Finnish markka - Wikipedia
https://en.wikipedia.org/wiki/Finnish_markkaThe markka (Finnish: markka; Swedish: mark; sign: Mk; ISO code: FIM, typically known outside Finland as the Finnish mark) was the currency of Finland from 1860 until 28 February 2002, when it ceased to be legal tender. The mark was divided into 100 pennies (Finnish: penni; Swedish: penni), abbreviated as "p". At the point of conversion, the rate was fixed at €1 = Mk 5.94573.
Suomen markka – Wikipedia
https://fi.wikipedia.org/wiki/Suomen_markkaSuomen markka oli Suomen rahayksikkö vuosina 1860–2002. Markka lyhennettiin käytössä mk tai Smk . Vuoden 1978 jälkeen käytettiin myös valuuttatunnusta FIM, joka oli tarkoitettu kansainväliseen rahaliikenteeseen. Markka jakautui sataan penniin, lyhenne p. Sana markka on vanha jalometallien
Finnish markka - Wikipedia
en.wikipedia.org › wiki › Finnish_markkaBoth "markka" and "penni" are similar to words used in Germany for that country's former currency, based on the same etymological roots as the Deutsche Mark and pfennig. Although the word "markka" predates the currency by several centuries, the currency was established before being named "markka".