Lähdeviittaustekniikkaa käytetään aina lainattaessa jonkun toisen kirjoittamaa tekstiä. Tekstissä käytetään lähdeviitettä, johon merkitään sulkeisiin …
Verkko•Saatavuustiedot (viittauksen pvm ja linkki lähteeseen) merkitään lähdetyypistä riippumatta. Käytä pysyviä tunnisteita aina kun mahdollista. •Terminologiaa: Pysyvä …
VerkkoLähdeviitteiden idea on antaa lukijalle tieto siitä, mistä alkuperäinen ajatus löytyy, ja ohjata katsomaan tarkka tieto lähdeluettelosta. Lainaamisen perusohjeet …
Lähdeviite on tekstissä oleva viittaus julkaisuun tai muuhun lähteeseen, josta esitetty tieto on peräisin. Lähdeviite siis kertoo tekstin lukijalle ...
VerkkoLähdeviitteestä tulee siten löytyä aivan samat tunnistetiedot kuin mistä tahansa lähteestä. Lisäksi viitatessa elektroniseen lähteeseen viitteestä on löydyttävä myös …
VerkkoOn tärkeää ilmoittaa, mistä lähteeseen pääsee. Jos lähteellä on henkilötekijä, viitataan normaalisti nimellä ja vuosiluvulla. Jos kyseessä on kollektiivijulkaisu, josta vastaa jokin …
Lähdeluetteloon merkitään vain ne lähteet, joihin tekstissä viitataan. Lähteiden merkitsemisen käytänteissä on eroja tiedekuntien, oppiaineiden ja julkaisujen.
Tieteellisen kirjoittamisen periaatteisiin kuuluu lähteisiin viittaaminen. ... Merkitse lähdeluetteloon asianmukaisesti kaikki ne lähteet, joihin olet ...
Lähteet ilmaistaan sekä itse tekstissä sisäisinä viitteinä että lähdeluettelossa. Tieteellisessä kirjoittamisessa esitetään täsmällisesti, kenen teksteihin tai ajatuksiin viitataan ja mistä omiin ajatuksiin on haettu aineksia. Tällöin myös omat ajatukset ja pohdinnat erottuvat selvästi lähteistä saaduista tiedoista. … Näytä lisää
Lähteisiin viittaaminen tekstissä · 1. Ensimmäisellä kerralla viitataan tekstiin siten, että kaikki tiedot tulevat esiin. · 2. Mieluummin referoidaan omin sanoin.
VerkkoLähteisiin viittaaminen tekstissä Jaa Viittaaminen lähteisiin ja aineistoihin Aineistoon voidaan viitata joko a) suoraan lainaamalla, jolloin käytetään lainausmerkkejä …
Jun 17, 2020 · Lähdeviitteet kertovat tieteellisessä tekstissä lukijalle tiivistetysti, mihin lähdekirjallisuuteen kirjoittaja on perehtynyt ja mitä lähdekirjallisuutta hän on tekstissään käyttänyt. Oppimistehtävän lähteet Ohjeita lähdeviitten tekemiseen Esimerkkejä lähdeviitteistä.
Apr 12, 2023 · Viittaaminen kahteen tai useampaan lähteeseen Lähteet sijoitetaan viitteeseen tekijän sukunimen mukaiseen aakkosjärjestykseen ja erotetaan puolipisteellä toisistaan. Huom! tätä merkintätapaa voi käyttää vain silloin, kun molemmissa lähteissä on todettu sama asiasisältö.
Lähteen referoiminen omin sanoin. Kun lähdettä referoidaan omin sanoin, käytetään parafraaseja. Tämä on suoraa lainausta suositeltavampaa. Päämäärä on tiivistää lähdetekstistä valitut keskeisimmät kohdat ja maastouttaa ne luontevaksi osaksi omaa tekstiä.
Apr 20, 2023 · Viittaaminen tehdään tiettyjen käytäntöjen ja ohjeiden, esimerkiksi tiedekunnan julkaisuohjeiden, mukaan. Viittaamiseen liittyvät läheisesti myös tekijänoikeus ja plagiointi, ks. osio Miten käytän tietoa vastuullisesti?. Yleisiä viittaamisen perusohjeita ja esimerkkejä löydät Kielijelpistä. Viittaustyylit
Tekstissä lähdeviitteeseen merkitään sulkeisiin tekijän sukunimi ja julkaisun painovuosi, pilkku sivu tai sivut, joita on käytetty. Jos viitataan koko …
Verkkosivuihin viittaaminen. Internetissä oleviin lähteisiin tai aineistoihin viittaamisessa pätevät pääasiallisesti samat säännöt kuin edellä. On tärkeää ilmoittaa, mistä lähteeseen pääsee. Jos lähteellä on henkilötekijä, viitataan normaalisti nimellä ja vuosiluvulla.
Jos lähteeseen ei ole merkitty sivunumeroita, viittaa lukuun tai alalukuun, tai suorassa lainauksessa luvussa tai alaluvussa olevaan tekstikappaleeseen, josta suora …