Lukutaidon kokeen ohjeistus
peda.net › jao › aikuislukio• Lukutaidon kokeessa tehtävänanto määrittelee, mitä aineistoja vastauksessa tarkastellaan. • Nykyisen tai vanhenevan tekstitaidon kokeen tapaan lukutaidon kokeen oletuksena on, että vastaustekstin lukija tuntee aineiston ja tietää, mistä siinä on kyse, joten aineistoa ei tarvitse erikseen esitellä.
NÄIN TEET LUKUTAIDON VASTAUKSEN
https://peda.net/id/e51eca8af96NÄIN TEET LUKUTAIDON VASTAUKSEN. Lukutaidon kokeessa arvioidaan opiskelijan taitoa eritellä, tulkita ja arvioida annettuja tekstejä. Tehtävänä voi olla tarkastella aineistona olevien tekstien rakennetta, kieltä, kontekstia, tavoitetta, teemaa, vastaanottoa tai niiden välistä suhdetta. Lukutaidon kokeessa on kaksi osaa.
Äidinkielen yo-ohjeistus
https://www.ouka.fi/documents/317762/1198302/Äidinkielen+o…Muista vielä nämä! Omia mielipiteitä ei tule esittää. Älä aloita lukutaidon vastausta johdattelemalla aiheeseen yleisellä tasolla, vaan mene suoraan asiaan! Tehtävänannon näkökulmaa ei saa unohtaa: pelkästään aineiston referoiminen ei riitä (ellei se ole tehtävänantona) --> ohi aiheen vastaaminen. Älä unohda "itsestäänselvyyksiä": lähdeviite, …
NÄIN TEET LUKUTAIDON VASTAUKSEN
peda.net › id › e51eca8af96Lukutaidon kokeen kokonaispistemäärä on siis enintään 60 pistettä. Lukutaidon kokeessa kirjoitetaan pääsääntöisesti yhtenäisiä ja suorasanaisia vastaustekstejä, mutta joskus vastaus voidaan pyytää myös luettelomuodossa. Vastausten suosituspituudet ilmoitetaan tehtävänannon yhteydessä. Vastaustekstejä ei otsikoida.
Äidinkielen yo-ohjeistus
www.ouka.fi › documents › 317762Älä aloita lukutaidon vastausta johdattelemalla aiheeseen yleisellä tasolla, vaan mene suoraan asiaan! Tehtävänannon näkökulmaa ei saa unohtaa: pelkästään aineiston referoiminen ei riitä (ellei se ole tehtävänantona) --> ohi aiheen vastaaminen. Älä unohda "itsestäänselvyyksiä": lähdeviite, perusasioiden esittely.