Lapsen neuropsykiatriset häiriöt - perheen tukeminen ...
www.theseus.fi › handle › 10024https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2022060816894. Lasten neuropsykiatriset häiriöt ovat yleistyneet 2000-luvulla laajentuneen diagnostiikan myötä. Neuropsykiatriset oireet aiheuttavat erilaisia haasteita eri elämänalueilla niin lapselle kuin koko tämän perheelle. Tämän opinnäytetyön tarkoituksena oli kuvata, minkälaista tukea neuropsykiatrisesti oireilevan lapsen perheet tarvitsevat ja millaisia tukimuotoja on tarjolla.
Nuorten neuropsykiatriset häiriöt - ADHD, Aspergerin ...
www.duodecimlehti.fi › duo96234Nuorten neuropsykiatriset häiriöt - ADHD, Aspergerin oireyhtymä ja unihäiriöt. Lasten kehitykselliset neuropsykiatriset häiriöt jatkuvat usein nuoruuteen. Jos nämä häiriöt ovat jääneet tunnistamatta lapsuudessa, nuoruusiän fyysisen ja psyykkisen kehityksen erityispiirteet vaikeuttavat edelleen niiden havaitsemista ja hoitoa. Esimerkiksi ADHD:tä (aktiivisuuden ja tarkkaavuuden häiriö) muistuttavia oireita voi ilmetä nuoruusiän unitottumusten ja unen fysiologisten muutosten ...
Neuropsykiatriset häiriöt lapsilla | HUS
www.hus.fi › neuropsykiatriset-hairiot-lapsillaTutkimme ja hoidamme HUSissa lapsia, joilla on neuropsykiatrisia häiriöitä. Lasten neuropsykiatriset häiriöt ovat kehityksellisiä aivojen toimintaan liittyviä häiriöitä, jotka ilmenevät kullekin häiriölle tyypillisenä toimintatapana ja käyttäytymisenä. Neuropsykiatriset vaikeudet vaikuttavat mm. sosiaaliseen vuorovaikutukseen, kielelliseen ja ei-kielelliseen viestintään, tunteiden ja käyttäytymisen säätelyyn ja oman toiminnan ohjaamiseen.
Lasten neuropsykiatriset häiriöt ja perheen tukeminen - Skhole
app.skhole.fi › fi-FI › coursesLasten neuropsykiatriset häiriöt ja perheen tukeminen -kurssi on tarkoitettu sosiaali- ja terveysalan opiskelijoille, ammattilaisille tai aiheesta muuten kiinnostuneille. Kurssilla käydään läpi yleisimpiä neuropsykiatrisia häiriöitä lapsilla sekä tuen tarpeita ja tuen muotoja koko perheelle. Tavoitteena on parantaa erityistuen tarpeen tunnistamista, erityisryhmän kohtaamista sekä lisätä tietoa neuropsykiatrisista eli nepsy-häiriöistä.