Laskujärjestys – Wikipedia
fi.wikipedia.org › wiki › LaskujärjestysLaskujärjestys on sopimus järjestyksestä, jossa matemaattisen lausekkeen laskutoimitukset tehdään. Normaalissa kouluaritmetiikassa noudatetaan seuraavia sääntöjä: Ensimmäiseksi lausekkeesta lasketaan kaikki laskut sulkeiden sisällä. Toiseksi lasketaan potenssiin korotukset ja juurenotot.
Neliöjuuri – Wikipedia
https://fi.wikipedia.org/wiki/NeliöjuuriNeliöjuuri on matematiikkaan, sekä aritmetiikkaan että algebraan, liittyvä laskutoimitus. Luvun neliöjuuri on se ei-negatiivinen luku, joka itsellään kerrottuna on . Esimerkiksi kokonaisluvun neliöjuuri on . Sana neliöjuuri viittaa neliöyhtälön juureen. Yllä esitetty ongelma voidaan algebrassa pukea yhtälöksi , jonka ratkaisu on . Tällainen yhtälö on perinteisest…
Tommi Kortelainen: Johdatus -matematiikkaan
aoe.fi › api › v1Laskutoimitukset ja laskujärjestys Neliöjuuri (Khan Academy englanti) Laskulait 1. vaihdantalaki + = + , = Esimerkiksi 2+3=3+2 2⋅3=3⋅2 2. liitäntälaki +( + )=( + )+ , ( )=( ) 3. osittelulaki ( + )= + 4. nolla 0+ = 5. vastaluku + =0 (merkintä =− ) 6. ykkönen 1 = 7. käänteisluku =1 (merkintä =1 , ≠0 ) 11
15. Laskujärjestys - Peda.net
peda.net › id › 670d287e5Laskujärjestys. Sulkeissa olevat laskutoimitukset. Sisimmät sulkeet lasketaan ensin. Potenssit. Kerto- ja jakolaskut vasemmalta oikealle. Yhteen- ja vähennyslaskut vasemmalta oikealle. Jos tehtävässä on pelkkiä yhteenlaskuja, voidaan yhteenlaskettavien järjestystä vaihtaa.