sinä etsit:

Lääkkeen antotavat

Lääkemuodot ja antotavat, lääkkeiden käyttökuntoon ...
https://sites.google.com › site › laeaekehoidonperusteet
Lääkemuodot ja antotavat, lääkkeiden käyttökuntoon saattaminen · p.o. = per os, suun kautta · bukkaalisesti = posken limakalvoille · (esim. suun aftalääkkeet).
Lääkkeiden oikea käyttö - Fimea
https://www.fimea.fi › laakkeiden_oikea_kaytto
Onko lääke tarkoitettu potemaani vaivaan? Onko lääkkeen käytölle joku este, kuten lääkeaineallergia, muu lääkitys tai pitkäaikaissairaus? Varsinkin maksa- ja ...
MeSH: lääkkeiden antotavat - Finto
https://finto.fi › mesh › page
annostelureitit; annostelureitti; annostelutapa; annostelutavat; antotapa; antotavat; lääkkeen annostelureitti; lääkkeen antotapa; lääkkeiden ...
59509 laakehoidonopas vedos
https://omaishoitajat.fi/wp-content/uploads/2017/05/Lääkehoido…
LÄÄKKEIDEN OIKEAT ANTOTAVAT Suun kautta annosteltavat lääkkeet Tabletit ja kapselit Tabletteja tai kapseleita annettaessa tulee huolehtia siitä, että lääkkeen kanssa annetaan ainakin lasillinen nestettä. Lääke olisi hyvä ottaa mahdollisuuksien mukaan pyst yasennossa.
Lääkemuodot | Terve.fi
https://www.terve.fi/artikkelit/laakemuodot
7.6.2012 · Lääkepullosta painetaan yksi sumuteannos, joka suunnataan korvakäytävän sisään. Ennen ensimmäistä käyttökertaa pumppua tulee painaa 6-10 kertaa, kunnes se antaa hienojakoista sumutetta. Mikäli avattua pakkausta ei ole käytetty viikkoon edellisestä sumutuksesta, tulee pumppua painaa pari kertaa ennen lääkkeen ottamista.
Lääkkeen antotapa – Wikipedia
https://fi.wikipedia.org/wiki/Lääkkeen_antotapa
Valmisteen antotapa viittaa siihen, millä tavalla lääkevalmiste saadaan ihmisen elimistöön. Mahdollisia tapoja ovat muun muassa seuraavat: • bukkaalinen (posken limakalvoille)• ihonsisäinen (injektio ihokudokseen)• implantaatti (esim. ihonalainen kapseli)
Lääkkeen antotapa – Wikipedia
fi.wikipedia.org › wiki › Lääkkeen_antotapa
Lääkkeen antotapa. Wikipediasta. Siirry navigaatioon Siirry hakuun. Valmisteen antotapa viittaa siihen, millä tavalla lääkevalmiste saadaan ihmisen elimistöön . Mahdollisia tapoja ovat muun muassa seuraavat: bukkaalinen (posken limakalvoille) ihonsisäinen ( injektio ihokudokseen) implantaatti (esim. ihonalainen kapseli ...
LÄÄKEHOIDON SANASTO - Sedu
moop.sedu.fi/loader.aspx?id=cc535ef5-e650-4e94-b5e6-54b660…
miten potilaiden lääkehoito toteutetaan ja kuka vastaa lääkkeiden antamisesta. lääkelaastari lääke, joka kiinnitetään iholle lääkevalmiste sisältää lääkeainetta ja muita aineita. Muut aineet parantavat esimerkiksi lääkkeen makua. maitohappobakteerit bakteeri, joka parantaa vatsan ja suolen toimintaa, voidaan käyttää
LÄÄKEMUODOT, ANTOTAVAT JA NIIHIN LIITTYVÄT ERITYISPIIRTEET ...
www.theseus.fi › bitstream › handle
mm. lääkkeen vaikutuksen alkamisaikaan, voimakkuuteen ja kestoon. Lääkkeiden antotavat jaetaan yleensä enteraaliseen ja parenteraaliseen antotapaan. Enteraalinen antotapa tarkoittaa lääkkeen antamista lapselle ruoansulatuskanavaan joko suun tai peräaukon kautta. Parenteraalinen eli
Lähihoitaja on lääkehoidon osaaja - SuPer
https://www.superliitto.fi/tyoelamassa/lahihoitajan-tyo/turvallinen-laakehoito
Esimerkiksi injektion antamisen yhteydessä lääkkeen voi tarkistaa ensimmäisen kerran, kun se saatetaan käyttökuntoon ja toisen kerran ennen kuin se annetaan potilaalle. Erityisen tärkeää kaksoistarkastus on silloin, kun kyseessä on lääke tai lääkeannos, joka voi aiheuttaa potilaalle merkittävää haittaa tai jopa hengenvaaran (esim. vahvat kipulääkkeet).
JOHDANTO LÄÄKEMUOTOIHIN
eosaaja.hamk.fi › oppimisaihiot › koulutusohjelmat
tekijät vaikuttavat lääkkeen antotavan ja annostelumuodon valintaan. Lääkkeiden antotavat jaotellaan kolmeen eri ryhmään joita ovat. Ruoansulatuskanavan kautta annettavat eli enteraalisesti annettavat lääkkeet. Tällöin lääkeaine imeytyy ruoansulatuskanavasta, esimerkiksi suun limakalvoilta, mahalaukusta, ohut- tai peräsuolesta.
LÄÄKKEIDEN ANTOTAVAT JA LÄÄKEMUODOT - ppt lataa
https://slideplayer.fi › slide
LÄÄKKEIDEN ANTOTAPOJEN LUOKITTELU Antotapa vaikuttaa lääkkeen vaikutuksen alkamisnopeuteen, voimakkuuteen ja kestoon Enteraalinen lääkitys tarkoittaa ...
MUUT PARENTERAALISET ANTOTAVAT
eosaaja.hamk.fi › oppimisaihiot › koulutusohjelmat
Lääkkeen antaminen hengitysteihin (Windows Media Player wma, nopeus 345 kbs, kesto 0.45, tekijä Helena Puistola 2004-2005) Lääkkeen antaminen hengitysteihin (Windows Media Player wma, nopeus 150 kbs, kesto 0.45, tekijä Helena Puistola 2004-2005) Sisällysluettelo
Lähihoitaja on lääkehoidon osaaja - ja perushoitajaliitto SuPer
https://www.superliitto.fi › turvallinen-laakehoito
SuPerin lääkelaskut-videosarja. Olitpa opiskelija tai muuten vain muistia virkistämässä, voit kerrata lääkelaskuja. Videosarjan kolme osaa ovat: perusteet, ...
enteraaliset antotavat ja lääkemuodot
http://eosaaja.hamk.fi › farmakologia › peroraaliset
Suun kautta annosteltavat eli oraaliset lääkkeet. Tavallisin lääkkeen ottotapa on suun kautta annosteltava eli peroraalinen ( per oss tai p.o) muoto.
LÄÄKEMUODOT, ANTOTAVAT JA NIIHIN LIITTYVÄT ...
https://www.theseus.fi/bitstream/handle/10024/36626/Leppane…
3.2 Lasten lääkemuodot ja antotavat Lääkkeen antotapa ja lääkemuoto riippuvat hoitotilanteesta. Antotapa vaikuttaa mm. lääkkeen vaikutuksen alkamisaikaan, voimakkuuteen ja kestoon. Lääkkeiden antotavat jaetaan yleensä enteraaliseen ja parenteraaliseen antotapaan.
Lääkemuodot | Terve.fi
https://www.terve.fi › artikkelit › laakemuodot
Lääkkeitä voi annostella usealla eri tavalla ja uusiakin tapoja kehitellään koko ajan. Yleisimmin lääke annostellaan ns. systeemisesti ...
Lääkkeen antotavat Flashcards | Quizlet
https://quizlet.com › laakkeen-antotavat-flash-cards
systeeminen antotapa. lääkkeen vaikuttava aine kulkeutuu veren mukana (verenkierron kautta) kohde-elimeen -> esim. Burana-tabletti imeytyy verenkiertoon.
LÄÄKEHOIDON OPAS OMAISHOITAJILLE
https://omaishoitajat.fi › uploads › 2017/05 › Lää...
ja millaisia erilaisia lääkkeiden antotapoja käytetään. Siinä ... avuksi lääkeannostelija, joka auttaa muistamaan lääkkeen ottamisen oikeaan aikaan.
LASKIMONSISÄISTEN LÄÄKKEIDEN LAIMENTAMINEN JA …
https://www.theseus.fi/bitstream/handle/10024/86983/Turtinen_…
Lääkkeen antoreitin ja -nopeuden määräytymiseen vaikuttavat lääkkeen ominaisuudet ja haluttu vaikutus. Kun lääke annetaan laskimoon, on lääkeliuoksen oltava kirkas eli lää-keaineen pitää olla täysin liuennut. Laskimoon annettava nestetilavuus …
Muut parenteraaliset antotavat - Hämeen ammattikorkeakoulu
eosaaja.hamk.fi/oppimisaihiot/koulutusohjelmat/laakehoito/farmakologia/...
Lääkkeen antaminen parenteraalisesti muilla menetelmillä. Parenteraalisesta antotavasta puhuttaessa voidaan ruiskeiden ohella tarkoittaa myös lääkkeen antamista silmään, korvaan, nenään, hengitysteihin, emättimeen tai iholle.
Lääkemuodot ja antotavat, lääkkeiden käyttökuntoon ...
https://sites.google.com/site/laeaekehoidonperusteet/lääkemuodot-ja...
Lääkkeiden antotavat jaetaan kahteen päätyyppiin: Enteraalinen antotapa eli lääke annostellaan ruuansulatuskanavaan joko suun tai peräsuolen kautta Parenteraalinen antotapa on ruuansulatuskanavan ulkopuolista lääkitystä eli kaikki muut …
Lääkkeen antotapa - Wikipedia
https://fi.wikipedia.org › wiki › Lääkkeen_antotapa
Valmisteen antotapa viittaa siihen, millä tavalla lääkevalmiste saadaan ihmisen elimistöön. Mahdollisia tapoja ovat muun muassa seuraavat:.