Vehnäolut – Wikipedia
https://fi.wikipedia.org/wiki/VehnäolutVehnäolut on olut, jonka valmistuksessa käytetään vehnää. Yleensä valmistukseen käytetään myös ohramallasta. Tavallisesti vehnäoluiden panemisessa käytetään pintahiivaa. Tunnetuimmat vehnäoluet tulevat Saksasta ja Belgiasta. Vehnäolut tarjoillaan tyypillisesti tyylille ominaisesta tiimalasia muistuttavasta vehnäolutlasista.
Vehnäolut – Wikipedia
fi.wikipedia.org › wiki › VehnäolutVehnäolutta (hefeweizen) tyypillisessä vehnäolutlasissa. Vehnäolut on olut, jonka valmistuksessa käytetään vehnää. Yleensä valmistukseen käytetään myös ohramallasta. Tavallisesti vehnäoluiden panemisessa käytetään pintahiivaa.
Tutustu vehnäolueeseen | Alko
www.alko.fi › juoma-ruoka › juomatietousVehnäolut. Vehnäolut on usein alkuperäisiä vehnäoluttyyppejä helpommin lähestyttävä olutalatyyppi. Se voi olla myös maustettu, ja se voi olla joko suodattamaton tai suodatettu. Tätä yleisvehnäoluttyyppiä tehdään useissa maissa. alkoholiprosentti: 4,0–6,8 %; katkeropitoisuus: 8–20 EBU; väri: vaaleankeltainen–kullankeltainen