sinä etsit:

Kuka suunnitteli Viaporin linnoituksen

Suomenlinnan merilinnoitus - VALO Hotel & Work
https://valo.fi › Ajankohtaista
Ehrensvärd suunnitteli Suomenlinnan vahvaksi ja monipuoliseksi ... Suomenlinna oli tärkeä linnoitus Ruotsin ja Venäjän välisissä sodissa, ...
Helsingin linnoittaminen - Novision
http://www.novision.fi › viapori › linnoittaminen
Viaporin linnoitus laajeni useille Helsingin ympäristön saarille sekä kaupungin rannoille ... Helsinkiin suunniteltiin torpedoveneiden tukikohtaa, ...
Linnoitus ja historia - Suomenlinnan viralliset sivut
https://www.suomenlinna.fi › linnoitus
Viaporin linnoitus antautui toukokuussa 1808 Venäjän joukoille, ja samalla käynnistyi linnoituksen historiassa uusi vaihe. Seuraavana vuonna Suomesta tuli ...
Augustin Ehrensvärd joutui monta kertaa taistelemaan ...
https://www.hs.fi › kaupunki › art-2000004354056
Monet työt suunniteltiin spontaanisti paikan päällä. ... Viaporin linnoitus rakennettiin ennen muuta laivaston tukikohdaksi.
Suomenlinna - Wikipedia
https://fi.wikipedia.org › wiki › Suomenlinna
He myös piirittivät Viaporia, jonne he pääsivät manterelta jäitse. Kaksi kuukautta kestäneen piirityksen jälkeen Cronstedtin johtama linnoitus antautui 3.
Viinapiru Viaporissa - opastettu kierros, opastus, viapori, …
https://suomenlinna.johku.com/fi_FI/kierrokset-ryhmille/viinapiru-viaporissa
WebViaporin linnoitusta rakennettiin ennätysvauhtia 1750 – oluen ja viinan voimalla. Uudella opastuskierroksella kuulet linnoituksen arjesta ja juhlista; sen sotilaista ja upseereista. …
Suomenlinnan telakka – Wikipedia
fi.wikipedia.org › wiki › Suomenlinnan_telakka
Suomenlinnan telakka eli Viaporin telakka on 1700-luvun jälkipuoliskolla rakennettu kuivatelakka Susisaaressa Suomenlinnassa, Helsingissä. [1] Telakan suunnitteli Daniel Thunberg, joka sai kansainvälistä huomiota teknisten ratkaisujen myötä. [2] Suomenlinnan telakka on Suomen vanhin kuivatelakka ja yksi Euroopan vanhimmista telakka-alueista. [1]
Viapori antautuu - Suomenlinnan viralliset sivut
https://www.suomenlinna.fi/linnoitus/ruotsala…
WebViaporia alettiin pommittaa 19. maaliskuuta. Tämä oli ensimmäinen kerta, kun Viapori joutui sodan varsinaiseksi tapahtumapaikaksi. Tulitus oli melko vähäistä, eikä linnoitus kärsinyt vaurioita, joskin venäläiset pitivät …
Linnoituksen historia - Suomenlinna - Ehrensvärd-seura
https://www.suomenlinnatours.com › linnoituksen-hist...
Aina vuoteen 1808 asti Viapori oli ruotsalainen, koko Suomea varten rakennettu linnoitus, mutta samalla myös voimakas laivastotukikohta.
Rakentaminen alkaa - Suomenlinnan viralliset sivut
https://www.suomenlinna.fi/linnoitus/ruotsalainenkausi/rakentaminen-alkaa
WebRakentaminen alkaa Vuonna 1747 Ruotsin kuningas Fredrik I hyväksyi suunnitelman, jonka mukaan Helsinki edussaarineen ja Degerby (myöhemmin Loviisa) linnoitettaisiin. …
Ehrensvärd, Augustin (1710 - 1772) - Kansallisbiografia
https://kansallisbiografia.fi › kansallisbiografia › henkilo
Augustin Ehrensvärd suunnitteli Ruotsin itäosan puolustukseksi Viaporin ja ... Ajatus suuren linnoituksen ja laivastotukikohdan perustamisesta Helsingin ...
Viaporin piiritys – Wikipedia
fi.wikipedia.org › wiki › Viaporin_piiritys
Viaporin piiritys tapahtui Suomen sodan aikana 2. maaliskuuta – 3. toukokuuta 1808, jolloin venäläiset piirittivät ruotsalaisten hallussa ollutta Viaporin linnoitusta Helsingin edustalla. Piiritys päättyi linnoituksen antautumiseen venäläisille 3. toukokuuta 1808. Sisällys 1 Taustaa 2 Piiritys alkaa 3 Neuvotteluja käydään
Elämää historian keskellä Suomenlinnassa - Julkaisut
https://julkaisut.hel.fi › ... › 3/2021 Marraskuu
Sinne suunniteltiin jopa teollisuusalueen perustamista. ... ”Viaporin linnoituksen perustaminen oli valtava piristysruiske pikkuisen ...
Viapori antautuu - Suomenlinnan viralliset sivut
www.suomenlinna.fi › linnoitus › ruotsalainenkausi
Huhtikuun 6. päivänä hän suostui ehtoihin, joiden mukaan Viapori antautuisi, mikäli toukokuun 3. päivään mennessä ei saapuisi viittä linjalaivaa linnoituksen avuksi. Apua ei koskaan tullut, ja Viapori siirtyi venäläisten haltuun 3. toukokuuta 1808. Sodan lopputulos oli selvä riippumatta Viaporin tapahtumista.
Linnoitus ja historia - Suomenlinnan viralliset sivut
https://www.suomenlinna.fi/linnoitus
WebViaporin linnoitus antautui toukokuussa 1808 Venäjän joukoille, ja samalla käynnistyi linnoituksen historiassa uusi vaihe. Seuraavana vuonna Suomesta tuli Venäjän alainen …
Viapori – Suomenlinna - Suomen Kotiseutuliitto
https://kotiseutuliitto.fi/viapori-suomenlinna
WebKunnes alkaa Viaporin toinen historiakausi. Ruotsin ja Venäjän välillä käydään sota osana Napoleonin sotia ja venäläiset miehittävät Suomen. Tähän sotaan liittyy myös …
Komendantti | Kuiske
kuiske.fi › komendantti-pauliina-lindholm
Historiallinen romaani vie keskelle Viaporin linnoituksen rakentamista kesään 1748. Päähenkilönä on Ehrensvärd, joka tavoillaan saa aikaan puhetta pikkukaupungissa. Hänen suuret suunnitelmat kuulostavat monista kaupungilaisista valtavilta ja jopa suuruudenhulluilta.
Viapori - linnoitus Helsingin edessä - Crossword Labs
crosswordlabs.com › view › viapori-linnoitus
Across. 3. Suunnitteli Viaporin linnoituksen; 6. Viapori oli tämän tukikohta; 8. Näitä oli Suomenlinnassa jopa enemmän kuin Helsingissä; 9. Tuli Viaporiin eri kaupungeista
Kartta Suomenlinnan vaiheista - Suomenlinnan hoitokunta
www.slhk.fi › suomenlinnan-hoito-ja
Pyöreistä karttapainikkeista saat näkyville historiallisia karttoja linnoituksen ruotsalaiselta, venäläiseltä ja suomalaiselta aikakaudelta. Vuoden 1772 ruotsalaisen kauden kartta esittää Viaporin rakennustöiden tilannetta linnoituksen perustajan Augustin Ehrensvärdin kauden loppuvaiheessa. Kartta on Krigsarkivetin kokoelmista.
Linnoitus ja historia - Suomenlinnan viralliset sivut
www.suomenlinna.fi › linnoitus
Viaporin linnoitus antautui toukokuussa 1808 Venäjän joukoille, ja samalla käynnistyi linnoituksen historiassa uusi vaihe. Seuraavana vuonna Suomesta tuli Venäjän alainen autonominen suuriruhtinaskunta, mutta Viapori pysyi hallinnoltaan venäläisenä sotilaskohteena. Lue lisää Suomalainen aika alkoi 1918
Viaporin piiritys – Wikipedia
https://fi.wikipedia.org/wiki/Viaporin_piiritys
Viaporin piiritys tapahtui Suomen sodan aikana 2. maaliskuuta – 3. toukokuuta 1808, jolloin venäläiset piirittivät ruotsalaisten hallussa ollutta Viaporin linnoitusta Helsingin edustalla. Piiritys päättyi linnoituksen antautumiseen venäläisille 3. toukokuuta 1808.
Suomenlinnan telakka – Wikipedia
https://fi.wikipedia.org/wiki/Suomenlinnan_telakka
WebSuomenlinnan telakka eli Viaporin telakka on 1700-luvun jälkipuoliskolla rakennettu kuivatelakka Susisaaressa Suomenlinnassa, Helsingissä. Telakan suunnitteli Daniel …
Suomenlinna – Wikipedia
https://fi.wikipedia.org/wiki/Suomenlinna
Suomenlinna (ruots. Sveaborg) on Helsingin edustalla sijaitseva merilinnoitus. Historiallisena muistomerkkinä ja nähtävyytenä sen kulttuurillinen arvo on merkittävä, ja se on vahva osa Helsingin identiteettiä. Suomenlinnan rakennustyöt aloitettiin vuonna 1748 ja se tunnettiin vuoteen 1918 asti ruotsinkielisen nimensä Sveaborg pohjalta suomeksi Viaporina. Suomenlinna liitettiin vuonna 1991 Unescon maailmanperintöluetteloon. Suomenlinna on Helsingin kaupunginosa, jos…
Ensimmäisen maailmansodan aikaiset linnoitteet | Historia Helsinki
https://historia.hel.fi/fi/kaannekohdat/valtion...
Venäjän puna-armeijan oli tarkoitus luovuttaa Viaporin linnoitus suomalaisten punaisten kansanvaltuuskunnalle. Alkuvuodesta 1918 Suomessa syttyi sisällissota. …
Viaporiin liittyvät aineistot | Arkistojen Portti
https://portti.kansallisarkisto.fi/fi/aineisto-oppaat/viaporiin-liittyvät-aineistot
WebVerotusluetteloiden ohella läänintileistä löytyy runsaasti Viaporin taloushallintoa koskevaa aineistoa, sillä monet linnoituksen käyttöön tarkoitetuista raha- ja …