Sienten kuivaus | Martat
www.martat.fi › marttakoulu › ruokaYhdestä litrasta tuoreita sieniä tulee noin 50 grammaa kuivattuja sieniä. Kuivattuja sieniä voi käyttää kuten tuoreitakin. Ennen ruoaksi valmistamista kuivatut sienet yleensä liotetaan, 1 dl sieniä, 2–3 dl vettä. Liotusajaksi riittää 15 minuutista puoleen tuntia.
Kuivaaminen | Martat
www.martat.fi › marttakoulu › ruokaKuivureissa voidaan termostaatilla säätää lämpötila, ja meillä tällä hetkellä markkinoilla olevissa malleissa (Orakas ja Evermat) voidaan kytkeä myös lämpö pois. Lämpötila ei kuivurissakaan saisi nousta yli 50°C. Mikroaaltouunin käyttöä kuivatukseen emme suosittele. Riskinä on, että kuivunut tuote syttyy palamaan.