Ammattilaisten kysymyksiä koronarokotuksista - THL
thl.fi › fi › webSep 23, 2022 · Koronarokotusneuvonta ei vastaa koronarokotustodistuksiin liittyviin kysymyksiin. Terveydenhuollon ammattilaisten neuvonta palvelee arkisin klo 9.00–14.00 osoitteessa koronarokotus (at)thl.fi. Jos kyse on kiireellisestä konsultaatiosta, voit soittaa p. 029 524 7000.
Usein kysyttyä influenssarokotuksista - THL
thl.fi › fi › webMilloin influenssarokotteen voi antaa, jos henkilö on sairastanut koronainfektion? Rokotteen voi antaa toipilasvaiheessa, kun kuume on laskenut. Jos henkilö on sairaalassa, rokotus kannattaa antaa ennen kuin hän kotiutuu tai siirtyy jatkohoitopaikkaan edellyttäen, että rokotukselle ei ole muuta estettä.
65 vuotta täyttäneiden influenssarokotukset - THL
thl.fi › fi › webRokotus kannattaa ottaa, kun influenssakausi on lähestymässä Rokotuksen antama suoja heikkenee ikääntyneellä jo influenssakauden aikana. Etenkin huonokuntoisella ja perussairaalla rokotteen suojateho heikkenee nopeammin kuin terveellä vastaavan ikäisellä henkilöllä.
Influenssarokote - THL - Terveyden ja hyvinvoinnin laitos
thl.fi › fi › webTilannekatsaus koronaviruksesta Rokotteet ja koronavirus Vakavan koronavirustaudin riskiryhmät Koronaviruksen kotitestit Muuntuneet koronavirukset Matkustaminen ja koronaviruspandemia Ohjeita eri alojen ammattilaisille Tutkimuksia ja hankkeita koronavirukseen liittyen Materiaalipankki koronaviruksesta Infektio- ja rokotusuutiset
Usein kysyttyä rokotuksista - THL
thl.fi › fi › webmRNA-koronarokotteiden hyvin harvinaisena haittavaikutuksena on todettu sydänlihaksen- ja sydänpussintulehduksia (myo- ja perikardiitti). Suosittelemme varotoimena välttämään äärimmäistä fyysistä rasitusta kolmen vuorokauden ajan mRNA-koronarokotuksen jälkeen. Suositus koskee sekä ensimmäistä että toista rokoteannosta.