Jaloviina – Wikipedia
fi.wikipedia.org › wiki › JaloviinaJaloviina on suomalainen väkevä alkoholijuoma, joka valmistetaan sekoittamalla viljaviinaa ja konjakkia tai nykyisin mahdollisesti muuta brandyä. Sen valmistuksessa käytetään värin vuoksi myös hieman sokeriväriä ja maun pehmentämiseksi sokeria. Jaloviinan valmistus aloitettiin vuonna 1932 kieltolain päätyttyä. Sitä myydään noin ...
Konjakki – Wikipedia
https://fi.wikipedia.org/wiki/KonjakkiKonjakki (ransk. cognac) on Ranskassa määräalueella viinistä tislattu rypäleviina. Konjakki on brandyn alalaji. Sitä valmistetaan valkoisista viinirypäleistä tehtyä mehua käyttämällä ja tislaamalla, minkä jälkeen se kypsyy tammitynnyreissä useita vuosia.
Konjakki – Wikipedia
fi.wikipedia.org › wiki › KonjakkiLaadut Konjakin kypsytysajan mukaiset laatuluokat ranskalaisen ammattijärjestö Bureau national interprofessionnel du cognacin (BNIC) luokituksessa: VS (Very Special) tai (kolme tähteä), nuorinta elämänvesierää kypsytetty vähintään kaksi vuotta.