Kognitio – Wikipedia
https://fi.wikipedia.org/wiki/KognitioKognitio (< lat. cognosco, 'havaita, tunnistaa' < kreik. γνώσις ’tieto’) on kognitiiviseen psykologiaan ja kognitiotieteeseen liittyvä puolitekninen termi, jolla tarkoitetaan niitä mielen ilmiöitä joita voi kuvata tai selittää erilaisen tiedon ja tietojen käsittelynä. Väljemmin ymmärrettynä kognitio tarkoittaa tietokykyyn liittyvää ajattelua tai korkeampia henkisiä toimintoja, ilman informaatio-konnotaatioita ja sulkematta pois emootioita tai havaintokykyä.
Kognitiiviset taidot - Peda.net
peda.net › id › c69026ba6Kognitiivisten taitojen oppimisen tavoitteena on, että oppilas aktivoituu ja oppii käyttämään aistejaan ympäröivän todellisuuden hahmottamiseen. Opetuksen tulee tukea oppimiseen, muistamiseen ja ajattelemiseen liittyvien prosessien kehittymistä.
Kognitio – Wikipedia
fi.wikipedia.org › wiki › KognitioKognitiivinen psykologia on psykologian haara tai osa-alue, jonka mielenkiinnon kohteena ovat erityisesti ihmisen kognitiiviset, eli tiedolliset toiminnot, ja tutkimusmenetelmänä usein, mutta ei aina perinteiset kokeellisen psykologian menetelmät.
Kognitiivisen toimintakyvyn arviointi — LukiMat
www.lukimat.fi › matematiikka › monimatMar 18, 2019 · Kognitiivisen toimintakyvyn yleiskartoitus -lomake on tarkoitettu moniammatillisen työryhmän työntekijöille työskentelyrungoksi, jota voi hyödyntää arvioitaessa lapsen kognitiivista toimintakykyä. Kognitiivisella toimintakyvyllä tarkoitan sitä lapsen havainto-, ajattelu- ja toiminnallisten taitojen kokonaisuutta, jonka pohjalta hän ...