Kotikalja | Juomat | Reseptit – K-Ruoka
www.k-ruoka.fi › reseptit › kotikaljaValmistus. yli 60 min. Kuumenna 3 l vettä kiehuvaksi ja kaada se isoon kattilaan tai sankoon maltaiden ja sokerin päälle. Anna hautua kannen alla noin puoli tuntia. Lisää astiaan 2 litraa kylmää vettä. Tarkista, että neste on kädenlämpöistä. Liuota hiiva pieneen määrään kaljalientä ja kaada seos kaljan joukkoon.
Olut – Wikipedia
fi.wikipedia.org › wiki › OlutOlut jaettiin lailla eri veroluokkiin, mutta Suomen ollessa liittymässä Euroopan unioniin alkoholilakia muutettiin vuonna 1994 niin, että veroluokat kumottiin ja oluen verotus määräytyy nykyään puhtaasti alkoholipitoisuuden perusteella: 0,5–2,8 %:n oluen kohdalla 2 snt/cl puhdasta alkoholia, yli 2,8 %:n oluen tapauksessa 21,40 snt/cl. Kaikkien korkeintaan 5,5 %:n vahvuisten ...
Kotikalja - Resepti | Kotikokki.net
www.kotikokki.net › reseptit › naytaKuumenna 5 litraa vettä kiehuvaksi ja sekoita mallas ja sokeri kuumaan veteen niin, että ne liukenevat sinne. Anna seoksen hautua jonkin aikaa, jotta maltaista irtoaa makua. Sen jälkeen lisää 10 litraa kylmää vettä, jotta vedestä tulee haaleaa. Lisää sitten hiiva. Hiivaa todellakin laitetaan vähän, sillä muutoin valmiiseen kaljaan jää ikävä hiivan maku.