Japanin keisari – Wikipedia
fi.wikipedia.org › wiki › Japanin_keisariJapanin keisari (jap. 天皇 tennō) on nykyisin perustuslailla tunnustettu Japanin kansan ja sen yhtenäisyyden symboli ja keisarillisen perheen pää. Japanin perustuslain mukaan keisari on perustuslaillisen monarkian seremoniallinen keulakuva.. Japanin nykyinen keisari on Naruhito, joka nousi valtaistuimelle 1. toukokuuta 2019.
Šintolaisuus – Wikipedia
fi.wikipedia.org › wiki › ŠintolaisuusVoidaan sanoa, että japanilaisessa uskonnollisuudessa kaikki, mikä ei kuulu johonkin Japanin ulkopuolelta tulleeseen uskontoon, kuuluu šintolaisuuteen. Šintolaisuus on pitkään jakaantunut kahteen erilaiseen perinteeseen, kansanuskontoon ( minkan shintō ) ja poliittiseen uskonnollisuuteen.
Japanin keisari – Wikipedia
https://fi.wikipedia.org/wiki/Japanin_keisariJapanin keisari (jap. 天皇 tennō) on nykyisin perustuslailla tunnustettu Japanin kansan ja sen yhtenäisyyden symboli ja keisarillisen perheen pää. Japanin perustuslain mukaan keisari on perustuslaillisen monarkian seremoniallinen keulakuva. . Japanin nykyinen keisari on Naruhito, joka nousi valtaistuimelle 1. toukokuuta 2019.
Hirohito – Wikipedia
fi.wikipedia.org › wiki › Hirohito昭和; 29. huhtikuuta 1901 Tokio – 7. tammikuuta 1989 Tokio), tunnetaan länsimaissa paremmin nimellä Hirohito ( jap. 裕仁 ), oli Japanin 124. keisari, joka hallitsi Japania vuosina 1926–1989. [1] Hirohiton valtakausi on Japania hallinneiden keisareiden pisin.