VerkkoKatso tästä, mitä kannattaa huomioida esimerkiksi irtisanomisaikaan, palkkoihin ja lomiin liittyen! Täältä löydät keskeisimmät irtisanoutumista koskevat tiedot tilanteessa, …
Työnantaja voi määrätä työntekijän irtisanomisaikana vuosilomalle, mikäli hän noudattaa loman määräämisestä annettuja vuosilomalain säännöksiä. Loman voi ...
VerkkoJos irtisanomisaika on ilmoitettu päivinä (esim. 14 päivää), irtisanomisilmoituksen toimittamispäivää ei lasketa irtisanomisaikaan. Jos irtisanomisaika on ilmoitettu …
Irtisanomisaika. Enintään 5 vuotta. 14 kalenteripäivää. Yli 5 vuotta. 1 kuukausi. Toisin sopiminen tarkoittaa, että irtisanomisajasta on sovittu toisin joko työsopimuksessa tai työehtosopimuksessa. Irtisanomisajan laskeminen. Irtisanomisaika alkaa kulua irtisanomista seuraavasta päivästä lukien. Mikäli noudatetaan esimerkiksi 14 ...
VerkkoTyönantaja voi työntekijää kuultuaan ja vuosilomalain mukaista ilmoitusmenettelyä noudattaen määrätä pitämään päättyneen vuosilomakauden vuosilomat irtisanomisaikana. Kesälomaa tämä koskee siltä osin, kun irtisanomisaika osuu …
Moni kuvittelee, että irtisanoutuva voi päättää pitävänsä lomat pois sitten irtisanomisaikana, jotta töitä ei tarvitse tehdä. Tällaistakaan ei voi vain itse ...
VerkkoIrtisanomisaika alkaa kulua irtisanomista seuraavasta päivästä lukien. Mikäli noudatetaan esimerkiksi 14 päivän irtisanomisaikaa, ja työntekijä irtisanoo työsuhteensa …
Työnantaja voi määrätä lomaa vain lomakausina, ja loman ajankohdasta tulee ilmoittaa viimeistään kuukautta ennen vuosiloman alkamista. Loman pitämisestä irtisanomisajalla voi kyllä sopia, jos se sopii työnantajalle ja työntekijälle. Myös aiemmin määrätyn tai sovitun loman ajankohta pätee, vaikka se osuisikin irtisanomisajalle.
Aug 2, 2022 · Irtisanomisaika on. 2 kuukautta, jos työsuhde on kestänyt enintään 5 vuotta. 3 kuukautta, jos työsuhde on kestänyt 5-9 vuotta. 4 kuukautta, jos työsuhde on kestänyt 9-12 vuotta. 5 kuukautta, jos työsuhde on kestänyt 12-15 vuotta. 6 kuukautta, jos työsuhde on kestänyt yli 15 vuotta.
VerkkoTyönantaja ja työntekijä saavat myös sopia työsuhteen irtisanomisesta ilman irtisanomisaikaa, jolloin työsuhde päättyy työpäivän tai -vuoron päättyessä, jonka …
VerkkoLoman ajankohdasta tulee siis joko sopia tai työnantajan tulee ilmoittaa siitä pääsääntöisesti kuukautta ennen loman alkamista. Työnantaja voi määrätä …
Irtisanomisaika. Työsuhde jatkuu normaalisti irtisanomisajan, jonka aikana työntekijää ja työnantajaa koskevat samat oikeudet ja velvollisuudet kuin työsuhteessa. Jos työsuhde on kestänyt korkeintaan viisi vuotta, irtisanomisaika on 14 päivää. Jos työsuhde on kestänyt yli viisi vuotta, irtisanomisaika on kuukauden.
VerkkoIrtisanomisaikaa ei kuitenkaan voi sopia kuutta (6) kuukautta pidemmäksi. Lisäksi irtisanomisaikaa, jota työntekijän on noudatettava, ei voida sopia pidemmäksi, kuin …
Sen sijaan uusia, kuluvan lomamääräytymisvuoden aikana kertyviä lomia työnantaja ei voi määrätä pidettäväksi irtisanomisaikana, vaan niistä tulee sopia erikseen ...
Jos työntekijällä jää lomapäiviä pitämättä, on hänellä oikeus lomakorvaukseen näistä pitämättömistä lomista. Voiko lomalla irtisanoutua? Työntekijä voi ...
Lomaa ei saa antaa pätkissä, vaan pääsääntöisesti yhdenjaksoisesti. Lain mukaan työnantaja ja työntekijä voivat sopia pätkistä vain 12 päivää ylittävältä osalta, mikä tarkoittaa, että lomasta …
Mikäli työsuhde päättyy ennen lomakauden päättymistä, ei vuosilomaa välttämättä tarvitse antaa kokonaan, vaan pitämättömät lomat maksetaan työsuhteen päättyessä ...
Kesälomaa tämä koskee siltä osin, kun irtisanomisaika osuu lomakaudelle (2.5.–30.9.) ja muuta lomaa siltä osin, kun irtisanomisaika osuu ajalle 1.10.– 30.4. Sen sijaan uusia, kuluvan lomamääräytymisvuoden aikana kertyviä lomia työnantaja ei voi määrätä pidettäväksi irtisanomisaikana, vaan niistä tulee sopia erikseen.