Muistipotilaan yleisvaikutelman arviointi - Käypä hoito
www.kaypahoito.fi › nix02418Sep 22, 2016 · Omatoimisuuden arviointi. Päivittäisen toimintakyvyn (activities of daily living, ADL) arviointiin on olemassa yli 100 erilaista asteikkoa, joissa pyritään selvittämään tutkittavan selviytymistä perustoiminnoissa (ADL), kuten peseytyminen, pukeutuminen ja liikkuminen tai instrumentaalisissa toiminnoissa (IADL), kuten talouden suunnittelu, kodinhoito ja matkustaminen.
IADL-asteikko
terveysportti.mobi › dtk › hptThe Lawton Instrumental Activities of Daily Living Scale. Annual Journal of Nursing. April 2008; Vol 108, No. 4.» 1. IADL-mittarit ovat sukupuolisidonnaisia ja niihin vaikuttavat kulttuuriset ja ympäristötekijät, jotka tulisi huomioida tulosten tulkinnassa «Ward G, et al. A review of instrumental ADL assessments for use with elderly people.
Uusi sivu 1 - Oamk
oamk.fi › aktiivinenvanhuus › mittaritIADL -mittari. Instrumental activities of daily living (IADL) mittaa suoriutumista välineellisistä päivittäistoiminnoista. Niillä tarkoitetaan puhelimen käyttöä, kaupassa käyntiä, ruoan valmistusta, taloustöitä, pyykin pesua, liikkumista kulkuvälineillä, rahojen käsittelyä ja lääkkeistä huolehtimista.
RAI-järjestelmän mittareita - THL
thl.fi › fi › webMuuttuvat vanhuspalvelut. Keskitetty neuvonta ja asiakasohjaus. Turvallisuus kotiin annettavissa palveluissa. Omaishoito ja perhehoito. Henkilöstön osaaminen vanhuspalveluissa. Iäkkään kokemus hoidon laadusta. Vanhuspalvelujen lait ja suositukset. Mitä on palliatiivinen hoito. Palliatiivisen hoidon kehittäminen.
Yleisiä ohjeita - Käypä hoito
www.kaypahoito.fi › xmedia › nixADCS-ADL-mittari on tarkoitettu täytettäväksi joko henkilö-kohtaisella haastattelulla tai puhelinhaastattelulla. Sitä ei ole tarkoitettu jätettäväksi läheisen täytettäväksi. Yleisiä ohjeita Kysymysten muoto • Jokaisessa päivittäisessä perustoiminnossa (kysymykset 1–5) valitaan paras mahdollinen vaihtoehto.
Toimintakyvyn arviointi - Käypä hoito
www.kaypahoito.fi › nix00522Sep 15, 2016 · Toimintakyvyn arviointi. Toimintakyvyn arviointi on tärkeä osa muistihäiriöpotilaan tutkimusta. Hoidon ja kuntoutuksen seurannassa muutokset päivittäisessä selviytymisessä ovat tärkeitä hoidon vaikuttavuuden merkkejä. Päivittäisen selviytymisen ja sosiaalisen toimintakyvyn arvioinnissa on käytetty useita erilaisia asteikkoja.