Oikeus saada henkilökohtaista apua perustuu vammaispalvelulakiin. Henkilökohtainen apu on yksi vammaispalvelulaissa säännellyistä subjektiivisista oikeuksista, ...
VerkkoKHO 25.1.2019 T 229 - Henkilökohtainen apu – Vaikeavammaisuus – Lain toissijaisuus – Sosiaalihuoltolaki . A valitti hallinto-oikeuteen kunnan päätöksestä, jolla kunta oli …
Henkilökohtaista apua myönnetään vaikeavammaiselle henkilölle. Sitä myöntää oman kotikunnan sosiaalitoimen vammaispalvelut. Henkilökohtaisen avun kohdalla vaikeavammaisuus on määritelty vammaispalvelulaissa erikseen.
VerkkoHenkilökohtainen apu on mahdollista yhdistää tarvittaessa myös muihin vammaispalvelulain, sosiaalihuoltolain tai kehitysvammalain mukaisiin palveluihin ja tukitoimiin. Palvelutarvetta arvioitaessa ja viimeistään palveluista päätettäessä on …
Henkilökohtaista apua on järjestettävä päivittäisiä toimia varten siinä laajuudessa kuin vaikeavammainen henkilö sitä välttämättä tarvitsee. Laissa ei ...
Henkilökohtaisella avulla tarkoitetaan tässä laissa vaikeavammaisen henkilön välttämätöntä avustamista kotona ja kodin ulkopuolella: 1) päivittäisissä toimissa; 2) työssä ja opiskelussa; 3) harrastuksissa; 4) yhteiskunnallisessa osallistumisessa; tai. 5) sosiaalisen vuorovaikutuksen ylläpitämisessä.
VerkkoHenkilökohtainen apu. Henkilökohtaisella avulla tarkoitetaan tässä laissa vaikeavammaisen henkilön välttämätöntä avustamista kotona ja kodin ulkopuolella: 1) päivittäisissä …
Henkilökohtainen apu on kunnan järjestämä vammaispalvelu. Se on toisen ihmisen antamaa apua, jota saavat vaikeavammaiset henkilöt. Henkilökohtainen apu on nimensä mukaisesti henkilökohtaista eikä sitä voida toteuttaa ryhmämuotoisesti. Henkilökohtainen apu kohdistuu kotona ja kodin ulkopuolella toimiin, jotka henkilö tekisi itse ...
Henkilökohtaisen avustajan saamisen edellytyksenä on vaikeavammaisuus. Avustaja auttaa päivittäisissä toimissa kotona ja kodin ulkopuolella. Työtehtävien ...
VerkkoOikeus saada henkilökohtaista apua perustuu vammaispalvelulakiin. Henkilökohtainen apu on yksi vammaispalvelulaissa säännellyistä subjektiivisista oikeuksista, eli sen saaminen …
VerkkoKenelle. Henkilökohtaista apua myönnetään vaikeavammaiselle henkilölle. Sitä myöntää oman kotikunnan sosiaalitoimen vammaispalvelut. Henkilökohtaisen avun kohdalla …
Henkilökohtainen apu on. toisen ihmisen antamaa välttämätöntä apua niissä (tavanomaisen elämän) asioissa, joita henkilö ei pysty kokonaan tai osittain itse vamman tai sairauden vuoksi tekemään. itsenäisen elämän mahdollistaja vaikeavammaiselle henkilölle.
VerkkoTämä laki tulee voimaan 1 päivänä syyskuuta 2009. Sen estämättä, mitä 8 c §:n 4 momentissa säädetään, ennen 1 päivää tammikuuta 2011 vaikeavammaiselle …
VerkkoLapsen oikeus henkilökohtaiseen apuun on aina arvioitava yksilöllisesti. Henkilökohtaisella avulla tulee vastata lapsen tarpeisiin iän ja lapsen kehitystason edellyttämällä …
VerkkoHenkilökohtaisen apu on palvelu, jonka lähtökohtana on vammaisen ihminen omien valintojen mahdollistaminen vamman tai sairauden estämättä. Hän määrittelee itse lain ja hallintopäätöksen rajoissa sen, …
Henkilökohtainen apu on yksi vammaispalvelulaissa säännellyistä subjektiivisista oikeuksista, eli sen saaminen ei ole riippuvaista hyvinvointialueen määrärahoista. Jokaisella vammaisella henkilöillä on diagnoosista riippumatta oikeus saada henkilökohtaista apua, jos hän täyttää laissa mainitut palvelun myöntämisedellytykset.
Henkilökohtainen avustaja on vaikeavammaiselle henkilölle itsenäisen ja omista valinnoista lähtevän toiminnan mahdollistaja. Omaishoitoon sen sijaan sisältyy …
VerkkoLakia sovelletaan pääsääntöisesti myös perheenjäseniin, kun taas aikaisemmassa työaikalaissa (605/1996) perheenjäsenet oli rajattu lain soveltamisalan ulkopuolelle. …