VerkkoTyöturvallisuuskeskuksen Hyvä käytös sallittu – epäasiallinen kohtelu kielletty kertoo yleisellä tasolla epäasiallisesta kohtelusta työssä; Työterveyslaitoksen sivusto …
Työturvallisuuskeskuksen Hyvä käytös sallittu – epäasiallinen kohtelu kielletty kertoo yleisellä tasolla epäasiallisesta kohtelusta työssä Työterveyslaitoksen sivusto työpaikkakiusaamisesta käsittelee myös sitä, mikä ei ole kiusaamista, mutta kylläkin vastuutonta työkäyttäytymistä
VerkkoEpäasiallinen kohtelu, häirintä ja syrjintä työpaikalla aiheuttavat stressiä työntekijälle ja voivat johtaa sairauspoissaoloihin. Huono ilmapiiri vähentää myös tuottavuutta.
Työterveyshuollosta voidaan pyytää apua sen arvioimiseksi, aiheutuuko toiminnasta terveydellistä haittaa häirinnän kohteeksi ilmoittautuneelle henkilölle.
VerkkoTyöturvallisuuslaki 738/2002 (Finlex) Työpaikan ennaltaehkäisevä toiminta ratkaisevaa Epäasiallista kohtelua ja häirintää koskevat tapaukset on käsiteltävä …
VerkkoEpäasiallinen kohtelu on lain, yleisen hyvän tavan tai omien työvelvollisuuksien vastaista käyttäytymistä tai toimintaa toista kohtaan työssä. Usein se on järjestelmällistä ja …
Epäasialliseen kohteluun ja kiusaamiseen liittyviä riskejä tulee analysoida ja käsitellä työn tekemisen näkökulmasta sekä organisaatio- että yhteisötasolla. Työnantajan tietoon tulevat kiusaamiskokemukset ja -havainnot tulee selvittää viipymättä ja asianmukaisesti.
Työpaikkakiusaaminen on toistuvaa, pitkään jatkuvaa kielteistä kohtelua, loukkaamista, mitätöintiä tai sosiaalista eristämistä. Kiusaaminen etenee prosessina, jonka seurauksena kohteeksi joutunut ajautuu puolustuskyvyttömään tilanteeseen. Arjen ohimenevä huono kohtelu muuttuu kiusaamiseksi, kun asiaton ja loukkaava käyttäytyminen ...
VerkkoHäirintä ja epäasiallinen kohtelu - Ingressi Häirintä tai muu epäasiallinen kohtelu työpaikalla voi vaarantaa työntekijöiden terveyden. Työnantajalla on velvollisuus …
Miten käsittelen haastavia tilanteita työpaikalla? Esihenkilötyön haastavia tilanteita ovat esimerkiksi työyhteisön ristiriidat ja epäasiallinen kohtelu sekä muutokset organisaatiossa. Näihin tilanteisiin liittyy erilaisia näkökulmia, kokemuksia sekä esihenkilöön kohdistuvia odotuksia.
Epäasiallinen kohtelu on lain, yleisen hyvän tavan tai omien työvelvollisuuksien vastaista käyttäytymistä tai toimintaa toista kohtaan työssä. Usein se on ...
VerkkoTyöpaikkakiusaaminen on toistuvaa, pitkään jatkuvaa kielteistä kohtelua, loukkaamista, mitätöintiä tai sosiaalista eristämistä. Kiusaaminen etenee prosessina, jonka seurauksena kohteeksi joutunut ajautuu puolustuskyvyttömään tilanteeseen.
Työhyvinvointi ja turvallinen työympäristö vaarantuvat, jos työpaikalla on epäasiallista kohtelua kuten häirintää, kiusaamista tai muuta epäasiallista ...
VerkkoTyöpaikkakiusaaminen. Työpaikkakiusaaminen on työyhteisöön sopimatonta, hyvän tavan vastaista käyttäytymistä. Työpaikkakiusaamista voi olla henkinen väkivalta, häirintä tai …
Epäasiallisen kohtelun ja kiusaamisen ehkäisyyn ja hallintaan tehdyn toimintaohjeen on hyvä sisältää ainakin seuraavat kohdat: johdon selkeä ilmaus siitä, että minkäänlaista epäasiallista kohtelua, häirintää ja kiusaamista ei hyväksytä. kiusaamisen määrittely, esimerkkejä kiusaavasta käyttäytymisestä sekä toivotusta ja ...
VerkkoEpäasiallisen kohtelun ja kiusaamisen ehkäisyyn ja hallintaan tehdyn toimintaohjeen on hyvä sisältää ainakin seuraavat kohdat: johdon selkeä ilmaus siitä, että minkäänlaista epäasiallista kohtelua, häirintää ja …
Häirintä ja epäasiallinen kohtelu - Muualla verkossa Muualla verkossa Työterveyslaitoksen tieto- ja vinkkipaketti työpaikkakiusaamisen vähentämiseen ja kiusaamiskokemuksiin puuttumiseen.