Aluksi: Demokratian haasteet – Politiikasta
politiikasta.fi › aluksi-demokratian-haasteetOct 28, 2022 · Aluksi: Demokratian haasteet. Demokratiaa on helppo kritisoida, mutta yhtä lailla helppoa on sitä myös puolustaa. Sen sijaan on vaikeaa tarjota tilalle jokin vaihtoehtoinen, demokratiaa parempi ja reilumpi tapa järjestää yhteiskunta. Syksyn uusi kirjoitussarja pureutuu näihin teemoihin. Demokratian oikeutus otetaan nykyään melko annettuna – harva kehtaa ainakaan julkisesti tunnustautua demokratian vastustajaksi.
Demokratia – Wikipedia
fi.wikipedia.org › wiki › DemokratiaDemokratia eli kansanvalta on kansan valtaan perustuva valtiojärjestys. Demokratian perusajatuksena on, että hallintovallan edustajat nousevat kansan joukosta ja että hallintovalta toteuttaa kansan tahtoa. Tavallisena demokratian ominaispiirteenä pidetään sitä, että tärkeimmistä valtiollisista asioista päättää joko kansa itse tai kansan yleisillä vaaleilla kilpailevien ehdokkaiden joukosta valitsemiensa edustajien muodostama toimielin, parlamentti. Jotta kilpailulliset vaalit ...
Demokratian ongelmat - - Suomi24 Keskustelut
keskustelu.suomi24.fi › t › 394251Feb 27, 2003 · Demokratian ongelmat. järki. 2003-02-27 12:14:35. Demokratian tarkoitus on taata päätösten joustavuus ja estää harvainvalta. Päätösten joustavuudella tarkoitan teoreettista kykyä reagoida uusiin tilanteisiin ja harvainvallalla yhden henkilön tai joukon mielivaltaa. Demokratian tarkoitus on myös hoitaa ne normaalit valtion ylläpitoon liittyvät seikat, jotka siis on hoidettu jokaisessa hallintojärjestelmässä, järjestelmän nimeen katsomatta.
Demokratian trendit ja antitrendit - Sitra
www.sitra.fi › blogit › demokratian-trendit-ja-antiJun 28, 2017 · Sitran megatrendianalyysissä esitetään vetovoimainen tulevaisuuskuva, joka toteutuessaan näyttäisi tältä: ”Tämänhetkiset kehityskulut nostavat demokratian huikeaan uuteen nousuun ja saavat ihmiset liittymään mukaan erilaisiin puolueisiin ja perustamaan uusia. Populistiset puolueet ja perinteiset puolueet löytävät molemmat yhtymäkohtansa halusta palvella nimenomaan kansanvaltaa ja vaikka politiikan sisällöt eroavat merkittävästi toisistaan, kuten demokratiassa kuuluukin.