sinä etsit:

Avioliiton historia Suomessa

Avioliiton lyhyt historia | Uusi Suomi Puheenvuoro
https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/vivianlaukka/130404-avioliiton-lyhyt-historia
Silloin avioliiton tarkoituksena oli vaihtaa omaisuutta ja pönkittää oman suvun valta-asemaa yhteisössä. Ennen lukumäärätön avioliitto oli vaiettu, mutta hyväksytty tapa 800 – 1200luvulla. Silloin mies saattoi ottaa itselleen toisen vaimon, mikäli ensimmäinen ei ollut liittokelvollinen, miehen piti kuitenkin pystyä elättämään molemmat vaimonsa.
Saarinen_Emma_opinnayte.pdf - UTUPub
https://www.utupub.fi › bitstream › handle › Saari...
Asiasanat: 1900-luku, avioliitto, historia, kristillisyys, ... Suomessa avioliiton ehtoina olivatkin kirkkoon kuuluminen ja ehtoollisella käynti.1.
Naittajan valta, papin aamen ja avioliiton monet muodot
https://blogit.utu.fi › suomenhistoria › naittajan-valta-pa...
Historiantutkija tietää, miten vihkiminen on aiheuttanut tuskaa ja ... Ruotsin valtakunnassa ja siihen kuuluvassa Suomessa pitäydyttiin ...
Avioliitto Suomessa - InfoFinland
www.infofinland.fi › fi › elama-suomessa
Avioliitto Suomessa. Suomessa kaikkien maiden kansalaiset voivat mennä naimisiin. Ulkomailla solmittu avioliitto on virallinen Suomessa vasta kun se on rekisteröity Suomen väestötietojärjestelmään. Naimisiin voi mennä jokainen, joka: on vähintään 18-vuotias. ei ole ennestään avioliitossa tai rekisteröidyssä parisuhteessa.
Avioliiton lyhyt historia | Uusi Suomi Puheenvuoro
https://puheenvuoro.uusisuomi.fi › vivianlaukka › 130...
Mikä on avioliitto? Mitä avioliitto on tarkoittanut ja kuinka se on muuttunut vuosisatojen kuluessa. Taas on saanut lukea kirjoittelua siitä ...
Awiokäskystä kahden ihmisen väliseen sopimukseen - Theseus
https://www.theseus.fi › handle
Awiokäskystä kahden ihmisen väliseen sopimukseen : Avioliiton solmimisen historia ... miehen ja naisen solmiman avioliiton historiallinen kehitys Suomessa.
Avioliitto – Wikipedia
fi.wikipedia.org › wiki › Avioliitto
Aikaisemmin, kun täysi-ikäisyys alkoi 21-vuotiaana, avioitumisikäraja vanhempien luvalla oli naisilla 17 ja miehillä 18. Nuorempien avioitumiseen tarvittiin presidentin lupa. Naisten avioliittoikä korotettiin 17 vuoteen 16. joulukuuta 1911.
"Perinteisen" Avioliiton historia ja Sukupuolineutraali ...
https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/tonisaari/130925-perinteisen-avioliiton-historia-ja...
Historiallisesti yleisin ja siten se alkuperäinen ”perinteinen avioliitto,” on ollut yhden miehen ja monen naisen välillä. Syy avioliittoon ei suinkaan ollut rakkaus, vaan yleisimmin sukujen välinen poliittinen liittoutuma mikä sementoitiin avioliiton ja siinä syntyvien poika-lasten kautta.
Lapsiavioliitot historiaan Suomessa | Verkkouutiset
www.verkkouutiset.fi › a › lapsiavioliitot
Oct 25, 2018 · Vuosina 2010–2016 Suomessa on haettu 147 ja myönnetty 119 poikkeuslupaa avioliiton solmimiselle alaikäisenä. Noin 80 prosenttia poikkeusluvan saaneista on ollut tyttöjä. Vain kymmenessä myönnetyssä poikkeuslupapäätöksessä molemmat puolisot ovat olleet alaikäisiä ja kahdessatoista tapauksessa hakijoista ainoa alaikäinen on ollut ...
Suomalainen avioliitto ja historia - Mielipiteiden ...
https://www.ts.fi/puheenvuorot/603377
7.3.2014 · Suomessa keskustellaan tällä hetkellä kiivaasti avioliittolainsäädännöstä. Monet pohjustavat väitteitään historialla ja kristillisellä perinteellä. Harva kuitenkaan tietää, että kirkollinen vihkiminen määrättiin vasta vuonna 1734 suomalaisen avioliiton pakolliseksi sinetiksi.
Suomalainen avioliitto ja historia - Mielipiteiden kolumnit ...
www.ts.fi › puheenvuorot › 603377
Mar 07, 2014 · Suomessa keskustellaan tällä hetkellä kiivaasti avioliittolainsäädännöstä. Monet pohjustavat väitteitään historialla ja kristillisellä perinteellä. Harva kuitenkaan tietää, että kirkollinen vihkiminen määrättiin vasta vuonna 1734 suomalaisen avioliiton pakolliseksi sinetiksi.
Avioliiton historia - Helluntailaisuus - Suomi24 Keskustelut
https://keskustelu.suomi24.fi/t/9590833
11.1.2011 · Suomessa avioliitto on kahden ihmisen välinen sopimus jonka pitää täyttää avioliittolain vaatimat asiat. Jumalalla ei ole mitään tekemistä avioliiton kanssa. Pitää myös muistaa että avioliitossa kaikki rituaalit ja seremoniat on vapaaehtoisia ja nykyisin Suomessa kirkollisia tai muita uskonnollisia vihkimisiä onkin vain hiukan yli puolet.
Avioliitto – Wikipedia
https://fi.wikipedia.org/wiki/Avioliitto
Avioliitto on määrämuodoin vahvistettu kahden ihmisen välisen tiiviin yhteiselämän muoto. Avioliiton osapuolia kutsutaan aviopuolisoiksi eli puolisoiksi. Suomen avioliittolain 1 §:ssä avioliitto määritellään kahden henkilön väliseksi liitoksi, joka vahvistetaan vihkimällä. Yhdistyneiden kansakuntien ihmisoikeuksien julistussekä kansainväliset ihmisoik…
Sitä oikeaa etsimässä - JYX
https://jyx.jyu.fi › URN:NBN:fi:jyu-201511023551
Suomen historian pro gradu -tutkielmani käsittelee avioitumista ja avioliiton solmimiseen liittyviä taustatekijöitä 1800-luvun ...
Avioliittolaki historian näkökulmasta - Agricola
http://agricolaverkko.fi › ... › Puheenvuoroja historiasta
Turun yliopiston Suomen historian professori Kirsi Vainio-Korhonen kommentoi ... Siviiliavioliitto laillistettiin Suomessa vuonna 1917.
Avioliiton historiaa - Luterilaisuus - Suomi24 Keskustelut
https://keskustelu.suomi24.fi/t/14442645/avioliiton-historiaa
25.8.2016 · "Historia Avioliitto-instituutio ja sen käytännöt ja säännöt ovat vaihdelleet ajan myötä riippuen kulttuurista ja väestörakenteesta.[28] Edvard Westermarckin mukaan avioliittoinstituutio oli todennäköisesti ikivanhan tavan jatke.[29] Suomessa avioliittoja on solmittu jo ennen kristinuskon saaapumista alueelle.
Avioliitto (raamatun) historiassa… | PROMERIT.NET
https://www.promerit.net › avioliiton-historiasta
Suomen kielessä sana avioliitto on ensi kertaa mainittu Maskun Hemmingin virsikirjassa vuonna 1 605. Avioliitolla on juridinen alkuperä, eikä ...
Avioliitto - Wikipedia
https://fi.wikipedia.org › wiki › Avioliitto
Suomessa avioliittoja on solmittu jo ennen kristinuskon saapumista alueelle. Paavi Innocentius IV antoi suomalaisille noin vuosien 1245–1249 ...
Tietoa avioliitosta - Suomi.fi
www.suomi.fi › kansalaiselle › parisuhde-ja-perhe
Avioliiton solmimisella on monia vaikutuksia puolisoiden oikeuksiin ja velvollisuuksiin. Jos Suomen kansalainen on avioliitossa toisen maan kansalaisen kanssa ja pari aikoo jatkossa asua Suomessa, ulkomailta muuttaneella on yleensä oikeus oleskelulupaan.
Suomalainen avioliitto ja historia - Mielipiteiden kolumnit
https://www.ts.fi › puheenvuorot
Suomessa keskustellaan tällä hetkellä kiivaasti avioliittolainsäädännöstä. Monet pohjustavat väitteitään historialla ja kristillisellä ...
Avioliiton lyhyt historia | Uusi Suomi Puheenvuoro
puheenvuoro.uusisuomi.fi › vivianlaukka › 130404
Silloin avioliiton tarkoituksena oli vaihtaa omaisuutta ja pönkittää oman suvun valta-asemaa yhteisössä. Ennen lukumäärätön avioliitto oli vaiettu, mutta hyväksytty tapa 800 – 1200luvulla. Silloin mies saattoi ottaa itselleen toisen vaimon, mikäli ensimmäinen ei ollut liittokelvollinen, miehen piti kuitenkin pystyä elättämään molemmat vaimonsa.