Aristoteles – Wikipedia
https://fi.wikipedia.org/wiki/AristotelesAristoteles (m.kreik. Ἀριστοτέλης, Aristotelēs; 384 eaa. Stageira – 322 eaa.) oli antiikin kreikkalainen filosofi ja tiedemies. Häntä pidetään opettajansa Platonin ohella yhtenä länsimaiseen ajatteluun eniten vaikuttaneista filosofeista. Aristotelesta on pidetty koko länsimaisen tieteen isänä ja monien yksittäisten tieteenalojen perustajana. Hän oli ensimmäinen, joka luokitteli inhimillisen tiet…
Aristoteles – Wikipedia
fi.wikipedia.org › wiki › AristotelesLuonnontieteissä Aristoteles tutki muun muassa anatomiaa, tähtitiedettä, embryologiaa, maantiedettä, geologiaa, meteorologiaa, fysiikkaa ja eläintiedettä. Filosofiassa hän kirjoitti muun muassa estetiikasta, taloudesta, etiikasta, metafysiikasta, hallinnosta, politiikasta, psykologiasta, retoriikasta ja teologiasta.
Aristoteles | filosofia.fi
filosofia.fi › fi › ensyklopediaJan 7, 2011 · Johdatus Aristoteleen ajatteluun. Aristoteles katsoo, että maailmalla on pysyvä rakenne, joka voidaan tuntea empiiris-teoreettisen tutkimuksen avulla, ja hänen teoksensa ovatkin ikään kuin raportteja tällaisista maailmaa koskevista tutkimuksista.
Hyvän elämän eväät
www.duodecimlehti.fi › duo96181Aristoteles on pätevästi osoittanut, että hyvä elämä on paljon moniulotteisempi ja monimutkaisempi asia. Optimistit ja pessimistit Arvostelijat jo myöhäisantiikista alkaen ovat asettaneet kyseenalaiseksi Aristoteleen oletuksen ihmisen luontaisesta sosiaalisuudesta.
Aristoteleen etiikka – Wikipedia
https://fi.wikipedia.org/wiki/Aristoteleen_etiikkaAristoteleen etiikan perusajatus on se, että yksilön tulee käyttäytyä jatkuvasti hyveellisesti ja kehittää hyveitä, sen sijaan että hän tekisi vain yksittäisiä hyviä tekoja. Aristoteleelle eettinen tieto ei ollut teoreettista tietoa, joten ihminen ei voinut vain tutkia, mitä hyve on tullakseen hyveelliseksi, niin kuin Sokrates oli opettanut, vaan hyve vaati hyveellistä toimintaa. Aristoteles oli sitä mieltä että