WebPsyykkinen kehitys osa-alueisiin eriteltynä Varhaislapsuus (n. 0-6 vuotta) -Ajattelutoimintojen kehittyminen (kognitiivinen kehitys) o Ensimmäisessä vaiheessa …
Tietoa. 9–12-vuotiaan persoonallisuuden kehitys. 9–12-vuotiaan älyllinen kehitys. 9–12-vuotiaan sosiaalinen kehitys. 9–12-vuotiaan fyysinen kehitys. 9–12-vuotiaan liikunnallinen kehitys. Alakouluikäisen nukkuminen. 9–12-vuotias ja median käyttö.
9–12-vuotias lapsi on usein tasapainoinen, aktiivinen, sosiaalinen ja kiinnostunut monista asioista. Varhaislapsuuden ja kouluun sopeutumisen kuohut on ohitettu ...
WebPsyykkinen kehitys etenee kuitenkin fyysistä kehitystä hitaammin. Mielen yritys sopeutua tilanteeseen näkyy usein lapsenomaisena käytöksenä, taantumana. Lapsenomainen …
9–12-vuotiaan persoonallisuuden kehitys . Lapsi nauttii yhteisestä toiminnasta muiden lasten ja aikuisten kanssa sekä siitä, että hän saa asioita aikaan ja valmiiksi. Lapsen vastuulle on viimeistään nyt hyvä antaa joitain sopivan vaativia kotitehtäviä.
Lapsi voi taantua, muuttua kömpelöksi ja käyttäytyä vuoroin enemmän lapsen, vuoroin enemmän nuoren tavoin. Esimurrosikä alkaa tytöillä keskimäärin 9-12- ...
Näissä kehitystasohyppäyksissä (biobehavioral shifts), jotka ajoittuvat 2–3, 7–9, 12–13, 18–21 ja 24–36 kuukauden ikään, tapahtuu huomattavia laadullisia muutoksia lapsen biologisissa, kognitiivisissa ja vuorovaikutuksellisissa ominaisuuksissa sekä tunteissa (Zeanah ym. 1989, 1997a).
WebPsyykkisesti terveitä lapsia kasvaa ja kehittyy myös vaikeissa olosuhteissa, ja toisaalta lapsen psyykkinen kehitys voi häiriintyä näennäisen suotuisissakin oloissa. …
9–12-vuotiaan älyllinen kehitys. Lapsen ajattelukyky kehittyy: looginen päättely, syysuhteiden ymmärtäminen, toiminnan suunnittelu ja sen seurausten pohtiminen onnistuvat entistä paremmin. ”Jos teen näin, siitä seuraa, että…”. Lapsen ajattelu kohdistuu enimmäkseen konkreettisiin asioihin.
Psyykkinen kehitys osa-alueisiin eriteltynä Varhaislapsuus (n. 0-6 vuotta) -Ajattelutoimintojen kehittyminen (kognitiivinen kehitys) o Ensimmäisessä vaiheessa pienelle lapselle muodostuu sisäisiä malleja, jotka toimivat pohjana ajattelun kehitykselle. Sisäiset mallit ovat johdonmukaisesti toistuvien asioiden ja tapahtumien myötä
Nov 26, 2021 · Murrosikä fyysine ja psyykkisine muutoksineen käynnistyy lapsesta riippuen noin 9–12 vuoden iässä. Murrosikää edeltävästi aiemmin seesteisestä lapsesta voi tulla uhmakkaampi, kömpelömpi ja hajamielisempi. Esimurrosikäisen tunteet saattavat myös ailahdella aiempaa enemmän. Tavallisia ongelmia
Web9–12-vuotiaan älyllinen kehitys. Lapsen ajattelukyky kehittyy: looginen päättely, syysuhteiden ymmärtäminen, toiminnan suunnittelu ja sen seurausten pohtiminen …
Web9–12-vuotiaat. 9–12-vuotias lapsi on usein tasapainoinen, aktiivinen, sosiaalinen ja kiinnostunut monista asioista. Varhaislapsuuden ja kouluun sopeutumisen kuohut on …
Näissä kehitystasohyppäyksissä (biobehavioral shifts), jotka ajoittuvat 2–3, 7–9, 12–13, 18–21 ja 24–36 kuukauden ikään, tapahtuu huomattavia laadullisia ...
Keskilapsuus eli ikävuodet 7-11 on tärkeä kehityksellinen vaihe, jossa fyysinen kasvu, motorinen kehitys ja aivojen kypsyminen mahdollistavat monien uusien ...
Web9–12-vuotiaan sosiaalinen kehitys. Kaverit ovat tärkeitä ja kavereiden mielipiteillä on yhä suurempi merkitys. Ystävistä eroon joutuminen esimerkiksi muuton vuoksi on lapselle vaikeaa. Lapselle on tärkeää olla …