Talvisodan rykmentit - Propatria
propatria.fi › talvisodan-rykmentitTälle Propatria.fi :n ylläpitämälle sivulle täydennetään talvisodan suomalaisten jalkaväkirykmenttien, kevyiden osastojen ja kenttätykistörykmenttien miehistöjen kotipaikat yksiköiden perustamisvaiheessa komppanian/patterin tarkkuudella. Sodan jatkuessa yksiköt saivat täydennystä myös muilta kuin perustamispaikkakunniltaan.
1. divisioona (talvisota) – Wikipedia
fi.wikipedia.org › wiki › 1Divisioonan ensimmäinen prikaati (joka olisi normaalisti numeroituna ollut siis Jalkaväkirykmentti 1) oli sijoitettuna Pölläkkälän-Mälkölän alueelle, joka oli noin 15 kilometriä pääaseman takana. Toinen prikaati oli ryhmittyneenä Kopralan-Hotakan alueella. Molempien prikaatien tuli käskyn mukaan jatkaa taemman aseman linnoittamista.
Suomen panssaridivisioona – Wikipedia
https://fi.wikipedia.org/wiki/Suomen_panssaridivisioonaPanssaridivisioona (PsD tai Ps.D) oli suomalainen panssaroitu divisioona jatkosodan ja Lapin sodan aikana. Panssaridivisioona kehittyi talvi- ja jatkosodan aikana asteittain kaluston kasvaessa Panssaripataljoonasta (1939–1942) ensin Panssariprikaatiksi (1942) ja lopulta Panssaridivisioonaksi 28. kesäkuuta 1942. Näitä yksiköitä edelsivät Hyökkäysvaunurykmentti (1919–1925), Hyökkäysvaunupataljoona
Sotapolku.fi - 2.Prikaati
www.sotapolku.fi › sotapolut › 22.Prikaati oli varusmiespohjainen joukko-osasto, jossa oli kolme pataljoonaa ja patteristo. I P koottiin Viipurissa, II P Kouvolassa ja III P Lahdessa. Mukana oli alokkaita, joilla oli vain 1 kk varusmiespalvelusta takana. Einar Palmunen: Tampereen rykmentin suojapataljoona talvisodassa. (III/2. Prikaati syksystä 1939 kesään 1940).
Prikaati – Wikipedia
fi.wikipedia.org › wiki › PrikaatiPrikaati (lyhenne prik. tai sotilaskäytössä PR) on nykyaikaisissa asevoimissa pienin perusyhtymä, joka kykenee itsenäiseen taisteluun eli suorittamaan sotatoimia. Toisin sanoen se on sotatoimiyhtymä. Prikaatin kokoonpanoon kuuluu kaikki itsenäiseen toimintaan tarvittavat joukot.